Alman Deutsche Bank anketi: “Bitcoin çökecek!

Alman Deutsche Bank’ın Bitcoin anketi çöküş senaryosunu ortaya koydu. Ankete göre Bitcoin’in bu yılın sonunda 20 bin doların altına gerileyebileceği yönünde ortaya çıkan sonucu paylaşan Deutsche Bank, katılımcıların yüzde 38'inin de Bitcoin'in yok olacağı görüşünde olduğunu aktardı.

Büşra Ünal Editör
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 16:50
GÜNCELLEME
21 Mayıs 2024 18:36
Alman Deutsche Bank anketi: “Bitcoin çökecek!
Büşra Ünal Editör

Bitcoin geçen yılın en çok kazandıran yatırım aracı oldu.

2024'ün ilk çeyreğinde yukarı yönlü büyük bir ivme kazanan Bitcoin’in değeri yüzde 65 artarak 73 bin dolar seviyesine ulaştı.

 Bitcoin, yatırımcılarına büyük kazançlar sağlamaya devam etse de “güvenli bir yatırım aracı mı?”  sorusu sorulmaya devam ediyor.

‘Yılsonunda 20 bin doların altını görür’


Nitekim Alman Yatırım Bankası Deutsche Bank tarafından yapılan bir anket bu endişeleri Anket sonuçlarına göre tüketiciler Bitcoin'in kalıcılığı konusunda bölündü.

Ankete katılanların yaklaşık üçte biri, dünyanın en büyük kripto para biriminin yıl sonuna kadar 20 bin doların altına düşeceği yönündeki beklentisini ifade etti.

50 bin dolarlık kaybedecek tahmini


Bu beklenti gerçekleşirse, tokenin mevcut fiyatından yaklaşık 50 bin dolar aşağı düşecek anlamına geliyor.  Böyle bir durum ise Bitcoin’in 2022'deki derin ayı piyasasında görülen seviyelere geri dönmesi demek…

Bitcoin’deki artış beklentisi zayıf


Bitcoin'de son dönemde sert yükseliş yaşanmasına rağmen 75 bin doların üzerine çıkacağını inanların azlığı ise dikkat çekiyor. Ankete katılan 3 bin 600'den fazla kişinin yalnızca yüzde 10'u, Bitcoin'in, bu yılın aralık ayı sonunda 75 bin doların üzerinde olacağı tahmininde birleşti.

“Bitcoin yok olur” diyenler yüzde 38 çıktı


Yine de ankete katılanların yaklaşık yüzde 40'ı, Bitcoin'in önümüzdeki birkaç yıl içinde gelişeceğinden emin olduklarının altını çiziyor.

Ancak yine buna yakın bir oranla yani yüzde 38'lik bir katılımcı, Bitcoin'in yok olacağını düşünüyor.

70 bin 532 dolar seviyesinde


Bitcoin, yaklaşık yüzde 1,6'lık bir düşüşle 70 bin 532 dolar seviyesinden işlem görüyor. Token, Mart ortasında 73 bin 798 dolar ile zirve seviyesini görmüştü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.