Filistin bankaları “olağanüstü hal” durumuna geçti

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Filistin bankalarıyla olan işbirliğini uzatmama kararı, Filistin bankacılık sektöründe endişe ve tedirginliğe yol açtı. Kararın yürürlüğe girmesi durumunda, Filistin bankalarının İsrail ile ve dünya genelindeki bankacılık sistemleriyle ilişkileri ciddi şekilde etkilenebilir, bu da Filistin ekonomisinde felaketle sonuçlanabilir.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 21:02
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 21:04
Filistin bankaları “olağanüstü hal” durumuna geçti
AK
Afife Kaya Editör

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, İsrail ile Filistin bankaları arasındaki işbirliğini uzatmama kararı, Filistin bankacılık sektöründe endişe ve tedirginliğe yol açıyor. Filistin bankaları, İsrail hükümetinin alacağı bir kararla “olağanüstü hal” durumuna girmiş bulunuyor.

Filistin bankacılık sektörü, halihazırda İsrail’in işbirliğini uzatmama kararı alması halinde, önemli sorunlarla karşı karşıya kalabilir. İki İsrail bankası, Israel Discount Bank ve Bank Hapoalim'in, Filistin bankalarının İsrail’deki ve dünyadaki bankacılık sistemiyle ilişkilerini yürütmekte olduğu düşünüldüğünde, bu durum Filistin ekonomisi üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich’in, geçmişte her yıl yenilediği kararı bu sefer yenilememesi halinde, Filistin yönetiminin dokunulmazlığı kaldırılacak ve İsrail bankaları da davalara maruz kalacak. Bu durum, özellikle Filistin ekonomisi için felaket olabilir.

Filistin bankacılık sektöründeki kaynaklara göre, Filistin bankaları, Smotrich’in aldığı kararı bozmanın yollarını aramakta. Ancak, bu durum, özellikle Filistin ekonomisinin yurtdışı ticaret ve bankacılık işlemleri açısından büyük bir risk oluşturuyor.

İsrail ile Filistin bankacılık sektörü arasındaki işbirliği, taraflar arasındaki ticari amaçla yapılan nakit transferlerini gerçekleştirdiği için Filistin bankacılık sektörünün çıkarına dayanıyor. Ancak, bu işbirliği olmadan, taraflar arasındaki ticari nakit transferlerinin gerçekleşmesi mümkün olmayacak.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.