İsrail'den Filistin'i tanıma kararına sert tepki!

İsrail, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin'i tanıma kararını sert bir dille eleştirdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, bu ülkeleri Hamas'a destek vermekle suçlayarak ciddi sonuçlar olacağı konusunda uyardı. Ürdün ise, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i resmen tanıma kararını memnuniyetle karşıladı ve benzer adımların diğer ülkeler tarafından da atılacağını öne sürdü.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 21:05
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 21:31
İsrail'den Filistin'i tanıma kararına sert tepki!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail, İspanya, İrlanda ve Norveç'in Filistin Devleti'ni tanıma kararı almasını sert bir dille eleştirdi ve bu ülkeleri Hamas'a destek vermekle suçladı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, üç Avrupa ülkesinin büyükelçilerini alınan bu karar üzerine istişarelere çağırdı. İsrail'in tepkisi, El Pais gazetesinde de geniş yer buldu.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ise Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i resmen tanıma kararını memnuniyetle karşıladı. Safedi, bu adımın barışa giden yolun bir parçası olduğunu vurgulayarak, diğer ülkelerin de benzer adımlar atacağını öne sürdü.

Öte yandan, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin'i tanıma kararı, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak 1967 sınırlarıyla gerçekleşecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.