Türkiye İsrail’in soykırım davasına müdahil oluyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze ve Filistin'de işlediği insanlık suçlarına karşı Türkiye'nin müdahil olacağını açıkladı. Erdoğan, İsrail'e karşı alınan kararları ve soykırım davasına katılma kararını vurgularken, Filistinli kardeşlerin zulme karşı direnişini desteklediğini ifade etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 21:09
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 21:46
Türkiye İsrail’in soykırım davasına müdahil oluyor
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada, Gazze ve Filistin'de işlenen insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması için Türkiye'nin her türlü çabayı göstereceğini açıkladı. Erdoğan, İsrail aleyhine soykırım davasına Türkiye'nin de müdahil olacağını belirtti.

İnsanlık Suçlarına Karşı Sorumluluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgede yaşanan acılara kayıtsız kalmayacağını ve masumların yaşadığı zulmün hesabının sorulması gerektiğini ifade etti. Özellikle Filistinli kardeşlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Uluslararası İyilik Ödülleri

Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen törende iyilik ve şefkatin önemine değinen Erdoğan, ödül alanları tebrik etti ve iyilikseverliğin evrenselliğine vurgu yaptı.

İsrail'in Eylemleri 

Gazze'de yaşanan katliamlara dikkat çeken Erdoğan, İsrail'in masum sivilleri hedef aldığını ve uluslararası toplumun bu konuda sessiz kaldığını belirtti. İsrail'in gerçek niyetini sorguladı ve Batılı güçlerin desteğine dikkat çekti.

Türkiye'nin Kararlılığı

Türkiye'nin aldığı önlemleri açıklayan Erdoğan, İsrail ile olan ticari ilişkileri askıya aldıklarını ve Gazze'ye yönelik insani yardımları sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'nin İsrail'e karşı soykırım davasına müdahil olma kararını duyurdu.

Filistin Direnişi

Filistinli kardeşlerin zulme karşı direnişini takdir eden Erdoğan, onları selamladı ve Türkiye'nin yanlarında olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.