Paşinyan: Tarihi Ermenistan arayışımızı durdurmamız gerekiyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkenin artık tarihi Ermenistan arayışını sonlandırması gerektiğini belirtti. Paşinyan, mevcut sınırlar içinde Ermenilerin yaşadığı toprakların yeterli olduğunu vurgularken, ülkede yönetim alanında yaşanan anlayış sorunlarına dikkat çekti. Ayrıca, anayasal reformların önemine değinirken, kilise gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda yapılan teklifin kilise tarafından reddedildiğini ifade etti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 21:10
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 21:58
Paşinyan: Tarihi Ermenistan arayışımızı durdurmamız gerekiyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkenin artık tarihi Ermenistan arayışını durdurması gerektiğini ifade etti. Paşinyan, Ermenistan'ın mevcut sınırları içinde Ermenilerin yaşadığı 29 bin 743 kilometrekarelik toprağa sahip olduğunu belirtti. Paşinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi'nde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, ülkede yönetim alanında ciddi anlayış sorunları yaşandığını ve bunların uygun şekilde çözülmediğini dile getirdi. Problemlerin çözümü için çaba harcadıklarını söyleyen Paşinyan, ancak ilerleme sağlayacak bir devlet vizyonu ve anlayışı geliştiremediklerini kaydetti.

Başbakan, ülkenin 1991'de bağımsızlığını kazandığında geleceğe yönelik bir program geliştirilemediğini ve bu sorunun hala devam ettiğini belirtti. Gerçekçi bir Ermenistan vizyonunun gerekliliğine vurgu yapan Paşinyan, "kaybedilmiş Ermenistan arayışı"nın hala önemli bir konu olduğunu ifade etti. Paşinyan, "Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi bizim politik mesajımız şudur. Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti'nin sevgili vatandaşları. Bizim 'tarihi Ermenistan' arayışını durdurmamız gerekiyor çünkü bu anavatanı bulduk. Bu anavatan 29 bin 743 kilometrekare egemen topraklar içeren Ermenistan Cumhuriyeti'dir." dedi.

Anayasal reformların önemine de değinen Paşinyan, yasal ilişkiler düzeninin temelinin halkın yaşam koşullarını belirleme prensibine dayanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ermeni kilisesi gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda da teklifte bulunduklarını ancak bu teklifin kilise tarafından reddedildiğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.