RTÜK'ten haberlerle ilgili flaş karar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, haber sunumlarına yaş sınırlaması getirileceğini duyurdu. Ayrıca, gündüz kuşağı programlarına yönelik sert ifadelerle konuşarak, RTÜK'ün bu konuda son raddede olduğunu belirtti. Şahin, medya sektöründe önemli değişikliklerin yaşanacağını vurguladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Mayıs 2024 21:15
GÜNCELLEME
22 Mayıs 2024 22:05
RTÜK'ten haberlerle ilgili flaş karar
AK
Afife Kaya Editör

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, haber sunumlarında yaş sınırlaması getirileceğini duyurdu. Şahin, ayrıca gündüz kuşağı programlarına ilişkin de sert ifadelerle konuşarak, RTÜK'ün bu konuda son raddede olduğunu belirtti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Konuşmaları'nın sezon finaline katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerle bir araya gelen Şahin, medya alanında yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verirken, haber sunumlarına yaş sınırlaması getirileceğini müjdeledi. Ayrıca, gündüz kuşağı programlarına yönelik de sert eleştirilerde bulunan Şahin, RTÜK'ün bu alanda son derece kararlı olduğunu vurguladı.

Şahin, yaptığı açıklamalarda, "Artık haberlere yaş sınırlaması ve sansür uygulaması gelecek. Gündüz kuşakları daha eğitici ve bilinçlendirici olmalı. Yapımcılar önlem almadığı takdirde, gerekeni RTÜK olarak yapacağız." şeklinde konuştu.

RTÜK Başkanı Şahin, kurumun işleyişi hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Bizim yaptıklarımızın tamamını bir kanun ve yönetim çerçevesinde yapıyoruz. Kurallara uyan medya ile uymayan medya arasında ayrım yapıyoruz." dedi.

Haber sunumlarına getirilecek yaş sınırlamasının yanı sıra, gündüz kuşağı programlarına ilişkin de sert önlemlerin alınacağını belirten Şahin, "Gündüz kuşakları ve dizilere çok ceza verdik, bunların ölçütü yok. Biz görevimizi yapacağız, yapımcı görevini yapacak ama halk da görevini yapacak, izlemeyecek, izlettirmeyecek. RTÜK olarak son raddedeyiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.