Sürücüler bu haber size !

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren yeni hizmet dereye girdi. Buna göre, trafik kazalarında tutulan, kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden hazırlanabilecek.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
25 Mayıs 2024 08:35
GÜNCELLEME
25 Mayıs 2024 08:52
Sürücüler bu haber size !
O
Onur Çetinkaya Editör

Trafik kazası sonrası en büyük sorunlarından birisi de tutanak oluyor.

Sürücülerin en gergin anında uzlaşıya götüren kaza tespit tutanağı için yeni bir sistem devreye alındı.

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren yeni hizmet, trafik kazalarında tutulan kaza tespit tutanaklarını, online hale getirecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma sonucunda, e-Devlet uygulamasına kaza tutanak uygulaması eklendi.

Trafik kazasına karışan iki sürücünün, Kaza Tutanağı hizmetine giriş yapması ve tutanak işlemleri butonuna tıklamasıyla işlem başlıyor.

Kaza tutanağı hizmetini kullanabilmek için e-Devlet hesabında iki aşamalı kimlik doğrulamanın aktif olması ve hizmetin kullanıldığı anda mobil cihazınızın konum servisinin açık olması gerekiyor.

Açılan ekranda isteğe bağlı olarak sürücülerden birisi "Yeni Tutanak Oluştur" seçeneğine, diğer ise "Yeni Tutanağa Dahil Ol" seçeneğine tıklar.

İki sürücü tarafından da tutanak oluşturmak için gerekli şartlar okunduktan sonra şartlar sağlanıyorsa, "Şartları Sağlıyorum" butonu tıklanır.

Bilgilerin kontrol edilmesinin ardından onayla butonuyla işlem tamamlanmış oluyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.