21 yaşındaki Mehmet İncedayı’ya 20 yaşında beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi takıldı

Kalp yetmezliği nedeniyle Akdeniz Üniversitesi'nde 3 yıl önce yapay kalp takılan Mehmet İncedayı'ya (21), beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki kişinin kalbi nakledildi. İncedayı, "3 yıl sonra kalbim tekrar atmaya başladı. Önceden de atıyordu ama yapay kalp olduğu için pek hissedemiyordum" dedi.
DHA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 10:24
21 yaşındaki Mehmet İncedayı’ya 20 yaşında beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi takıldı

Kayseri'de yaşayan Mehmet İncedayı, 18 yaşında zatürreye yakalandı.

Zatürrenin ilerlemesi sonrası yapılan kontrollerde İncedayı'ya kalp yetmezliği teşhisi koyuldu. Durumu gün geçtikçe kötüleşen Mehmet İncedayı tavsiye üzerine tetkiklerinin  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid’e gönderdi.

Tahlilleri inceleyen  Bayezid ve ekibi, İncedayı'yı acilen Antalya'ya çağırdı.

2021 Mart ayında yapay kalp takılan  Mehmet İncedayı, 3 sene boyunca kalbini çantasında taşıdı.

6 ay önce sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Antalya'ya yerleşen İncedayı’ya  2 Mayıs'ta saat 02.30 sıralarında AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Kalp Koordinatörlüğü'nden müjdeli haber geldi.

İncedayı'ya, beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki bir gencin kalbi başarı bir operasyonla  takıldı. Yıllar sonra kalbinin gerçek sesini duyan Mehmet İncedayı, nakil sonrasında sağlığına kavuşurken yaşadığı süreci şöyle anlattı:

Kayseri'den Antalya'ya kalp yolculuğu


'Elektrik kesintisi' korkusu


3 yıl boyunca kalbini çantasında taşıdı


Kalbi kendisinden 1 yaş daha genç


Hayali denizde yüzmek



http://www.ankaramasasi.com/haber/2139989/21-yasindaki-mehmet-incedayiya-20-yasinda-beyin-olumu-gerceklesen-kisinin-kalbi-takildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.