Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca çalışan "asgari ücrete ikinci bir zaman gelecek mi?" sorusunu sıklıkla araştırıyor. Ankara Masası'na konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, merak edilen soruyu yanıtladı. İşte detaylar...
Ecem Çetin
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 12:43
Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete ocak ayında yüzde 49'luk zam yapıldı. Yeni asgari ücret 17 bin 2 TL oldu.

Asgari ücrete bu yıl eski sistemde olduğu gibi sadece 'ocak' ayında zam geleceği açıklandı. Yani bir sonraki zam temmuz ayında değil, yıl sonunda yapılacak.

Ancak zaman zaman 'ara zam' haberleri ve iddiaları gündeme geliyor. 

Ankara Masası'na konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, ara zam iddialarına ilişkin konuştu.

Konar, asgari ücretin çalışana faydası olması için  enflasyonun önünün alınması gerektiğini ifade etti. 

Ersin Konar, enflasyonun önü alınmadan asgari ücrete yapılacak bir zammın enflasyonu körükleyeceğini söyledi. 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, bu sene asgari ücrete bir daha zam beklemediğini aktardı. 

Ersin Konar, yıl sonundan sonra da enflasyondaki düşüşle  asgari ücretin 2025 yılında alacağı zamla asgari ücretlinin ve emeklinin rahat bir nefes alacağını ifade etti . 

Konar, şunları söyledi;

“Asgari ücretin çalışana faydası olması için enflasyon önünün alınması gerekiyor. Enflasyonun önü alınmadan asgari ücrete yapılacak bir zam, enflasyonu körükler. Asgari ücrete bu sene zam yapılmayacağını söylediler ve ben bu sene bir daha zam beklemiyorum. Zaten ben 2024 yılı için de asgari ücretin altıncı aydan sonra herhangi bir zam almayacağını ve enflasyonun önüne geçilmek için de mutlaka bunun yapılması gerektiğini söylemiştim. Yıl sonundan sonra da enflasyondaki düşüşle asgari ücretin 2025 yılında alacağı zamla asgari ücretli veya emekli rahat bir nefes alacağı beklentisi içerisindeyim”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam iddialarını her seferinde yalanlayarak, asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını dile getiriyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140009/asgari-ucrete-ara-zam-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.