Pablo Sarabia kimdir?

Premier League kulübü Wolverhampton Wanderers ve İspanya milli takımında oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Pablo Sarabia kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 12:44
Pablo Sarabia kimdir?

Pablo Sarabia García, doğum tarihi 11 Mayıs 1992 olan İspanyol profesyonel bir futbolcudur. Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers ve İspanya milli takımı için oynamaktadır. Genellikle hücum orta saha olarak oynayan Sarabia, aynı zamanda sağ kanatta da görev yapabilmektedir.

Kulüp Kariyeri Real Madrid Madrid'de doğan Sarabia, Escuela de Fútbol Madrid Oeste de Boadilla del Monte futbol akademisinde futbol oynadı ve 12 yaşında Real Madrid tarafından transfer edildi. Real Madrid Castilla formasıyla ilk maçına 3 Ocak 2010'da Segunda División B'de Alcorcón'a karşı çıktı.

Getafe 3 Temmuz 2011'de Sarabia, komşu kulüp Getafe ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı ve raporlara göre yaklaşık 3 milyon avro karşılığında transfer oldu. İlk iki sezonunda yavaş bir başlangıç yapsa da, sonraki dönemde önemli bir oyuncu haline geldi ve La Liga'da ilk golünü 31 Ekim 2013'te Villarreal deplasmanında attı. 

Sevilla 9 Haziran 2016'da Sarabia, Sevilla ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Yeni kulübündeki rekabetçi maçına 14 Ağustos'ta çıkan Sarabia, Supercopa de España'nın ilk maçında Barcelona'ya karşı oynadı.

Paris Saint-Germain 2 Temmuz 2019'da Sarabia, Paris Saint-Germain ile beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Ligue 1'deki ilk golünü 5 Ekim'de Angers'a karşı attı ve ayrıca iki asist yaparak takımına galibiyeti getirdi. Sarabia, 2020 Coupe de la Ligue Finali'nde Lyon'a karşı kazandıkları penaltı atışıyla maçın kahramanı oldu. 

Sporting CP'ye Kiralık 1 Eylül 2021'de Sarabia, Portekiz kulübü Sporting CP'ye bir sezonluk kiralık olarak transfer oldu. Primeira Liga'daki ilk maçına Porto'ya karşı çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü attı. Sarabia, ligde 15 gol atarak Sporting CP'nin ikinci olduğu sezonda büyük katkı sağladı.

Wolverhampton Wanderers 17 Ocak 2023'te Premier Lig kulübü Wolverhampton Wanderers, Sarabia'nın transferini duyurdu. Yaklaşık 5 milyon avro karşılığında yapılan transferde Sarabia, iki buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı. Premier Lig'deki ilk maçına Manchester City deplasmanında çıkan Sarabia, ilk golünü Tottenham Hotspur karşısında attı ve aynı maçta bir asist yaparak tarihteki en geç oyuna giren oyuncu unvanını aldı.

Milli Takım Kariyeri 2008 yılında İspanya U-16 milli takımında ilk kez forma giyen Sarabia, 2009 FIFA U-17 Dünya Kupası'nda da ülkesini temsil etti. 2011'de ise UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda kaptan olarak görev aldı. Sarabia, Ağustos 2019'da İspanya A milli takımı tarafından çağrılarak Euro 2020 elemelerinde forma giymeye başladı ve ilk golünü Malta'ya karşı attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140010/pablo-sarabia-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.