Türkiye'den İsrail'e UAD çağrısı geldi

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'deki Refah'a yönelik saldırılarını durdurması ve Refah sınır kapısını insani yardımlara açması yönünde ihtiyati tedbir kararı aldı. Türkiye'den ve AK Parti'den gelen açıklamalarda, Divan'ın kararının derhal yerine getirilmesi çağrısı yapıldı ve BM Güvenlik Konseyi'nin bu konuda adım atması istendi.
Kaynak: AA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 21:16
Türkiye'den İsrail'e UAD çağrısı geldi

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Gazze'deki Refah'a yönelik saldırılarını sonlandırması ve Refah sınır kapısını insani yardımlara derhal açması yönünde ihtiyati tedbir kararı aldı. Türkiye'den gelen açıklamalarda, Divan'ın kararının süratle yerine getirilmesi çağrısı yapıldı ve BM Güvenlik Konseyi'nin bu konuda adım atması istendi.

Dışişleri Bakanlığı, "Divan’ın aldığı tüm kararların İsrail tarafından süratle yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunu teminen, BM Güvenlik Konseyi’ni üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Aynı zamanda, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de uluslararası toplumun İsrail'in bu karara derhal uyması gerektiğini vurguladı.

İhtiyati tedbir kararıyla ilgili açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in Gazze’de Refah’a yönelik saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısını insani yardımlara derhal açmasına hükmeden ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Divan’ın aldığı tüm kararların İsrail tarafından süratle yerine getirilmesini bekliyoruz. Bunu teminen, BM Güvenlik Konseyi’ni üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz."

Öte yandan, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail'in Refah operasyonuna ilişkin kararları da gündemdeki yerini koruyor. Mahkeme, İsrail'in operasyonunu durdurması ve soykırım iddiasına ilişkin delilleri korumak için soruşturmacılara engelsiz erişim sağlaması yönünde karar almıştı. Ancak, bu kararların doğrudan uygulanması için henüz etkin mekanizmalar bulunmuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140114/turkiyeden-israile-uad-cagrisi-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.