Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında, suç örgütüyle ilişkili olduğu iddia edilen bir komiser daha tutuklandı. İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticilerine yönelik ağırlaştırılmış müebbet ve uzun hapis cezaları talep edilirken, diğer 55 sanık hakkında da çeşitli sürelerde hapis cezası istendiği belirtildi.
Kaynak: AA
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 22:39
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni tutuklama

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilişkili olduğu iddia edilen şüphelilerle bağlantısı olduğu düşünülen bir komiser daha tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser G.K, suç örgütüyle ilişkili faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

İddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "Kasten öldürme", "Nitelikli kasten öldürme", "Kasten yaralama", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli yağma", "Eziyet", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Suç üstlenme" ve "Suçluyu kayırma" suçlamalarıyla 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildiği belirtildi.

Diğer 55 sanık hakkında da çeşitli sürelerde hapis cezası istendiği bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140119/ayhan-bora-kaplan-sorusturmasinda-yeni-tutuklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.