Antony dos Santos kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United ve Brezilya milli takımında sağ kanat oyuncusu olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Antony dos Santos kimdir?
Canan Salman
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 14:29
Antony dos Santos kimdir?

Antony Matheus dos Santos, 24 Şubat 2000 doğumlu Brezilyalı futbolcu Antony olarak bilinir ve sağ kanat pozisyonunda Premier Lig kulübü Manchester United ile Brezilya milli takımında oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri São Paulo Gençlik Futbola erken yaşta başladı ve São Paulo tarafından 10 yaşında iken genç akademiye alındı. Gençlik yıllarında Antony, oyun süresi için mücadele etti ve kulüp tarafından genç takımdan çıkarılmak üzereyken, personel onun kalmasını sağladı. Genç akademideyken Antony, Helinho ve Igor Gomes ile arkadaş oldu. Eylül 2018'de J-League Challenge turnuvasında takımına yardım ederek turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Aynı ayın ilerleyen günlerinde, 26 Eylül'de Antony, Helinho ve Igor Gomes ile birlikte A takıma terfi etti ve 2023'e kadar süren bir sözleşme imzaladı. Copa São Paulo de Futebol Júnior'a katılmak için genç takıma düşürüldü ve finalde gol atarak turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

Turnuvadaki etkileyici performanslarından sonra, Antony ilk takıma geri döndü ve Campeonato Paulista'da etkili oldu. Copa Libertadores'deki ilk maçına 5 Mart 2020'de çıktıktan sonra COVID-19 pandemisi nedeniyle sezon durduruldu ve 14 Mart'ta son maçına çıktı.

Ajax Gelişim ve Hollanda'ya Uyum 23 Şubat 2020'de Ajax, Antony'i 1 Temmuz 2020'den itibaren geçerli olacak beş yıllık bir anlaşma için 13 milyon £ başlangıç bedeliyle imzaladı. 13 Eylül 2020'de kulüp için ilk golünü attı. Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü 3 Kasım 2020'de attı. Eredivisie Şampiyonluğu Antony, 2021-22 sezonunda takımdaki yerini koruyarak önemli bir oyuncu oldu. Aralık ayında ligin Ayın Oyuncusu ve Ayın Yeteneği ödüllerini kazandı.

Manchester United 30 Ağustos 2022'de Ajax, Manchester United ile Antony'nin transferi için anlaştıklarını açıkladı. İki gün sonra, Antony, £82 milyonluk transfer ücretiyle beş yıllık bir sözleşme imzaladı ve takımın 21 numaralı formasını giymeye başladı.

Uluslararası Kariyer Antony, Brezilya milli takımında 2021'de Venezuela'ya karşı attığı golle milli takım debutunu yaptı ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda takımı temsil etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140183/antony-dos-santos-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.