Mason Greenwood kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United'dan kiralık olarak La Liga kulübü Getafe'de forvet olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Mason Greenwood kimdir?
Canan Salman
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:23
Mason Greenwood kimdir?

Mason Will John Greenwood, 1 Ekim 2001 doğumlu, şu anda La Liga kulübü Getafe'de, Premier League kulübü Manchester United'dan kiralık olarak forma giyen İngiliz profesyonel futbolcudur. Greenwood'un futbol yolculuğu, erken başarılar, önemli kilometre taşları ve son tartışmalarla dolu olmuştur.

Manchester United Greenwood'un futbol yolculuğu, altı yaşındayken Manchester United'ın Halifax'taki gelişim okuluna katılmasıyla başladı. Yeteneği erken yaşta belli oldu ve hızla akademi sıralarında ilerledi. 2017-18 sezonunda, U16 takımına uygun olmasına rağmen U18 takımında oynamaya başladı ve 21 maçta 17 gol atarak U18 Premier League North'un gol kralı oldu. Hollanda'daki ICGT Trophy turnuvasında Turnuvanın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Temmuz 2018'de, Greenwood Manchester United'ın ABD'deki sezon öncesi turuna birinci takımla birlikte katıldı. 2 Ekim 2018'de Manchester United ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Ole Gunnar Solskjær yönetiminde, 6 Mart 2019'da Paris Saint-Germain'e karşı Şampiyonlar Ligi'nde 3-1 kazandıkları maçta 87. dakikada oyuna girerek rekabetçi maçlarda ilk kez forma giydi. 17 yıl ve 156 gün yaşında olan Greenwood, kulübün Avrupa kupalarındaki en genç ikinci oyuncusu oldu.

Greenwood'un birinci takıma yükselişi 2019-20 sezonunda gerçekleşti. 19 Eylül 2019'da Astana'ya karşı oynanan Avrupa Ligi maçında ilk United golünü atarak 17 yıl, 353 gün yaşında kulübün Avrupa'daki en genç golcüsü oldu. Hem iç hem de Avrupa kupalarında önemli goller atmaya devam etti.

2020-21 sezonunda Greenwood, daha önce Ryan Giggs'in giydiği 11 numaralı formayı giydi. FA Cup'ta Liverpool'a karşı gol atmak ve Southampton'a karşı Premier League'deki rekor 9-0'lık galibiyette kritik rol oynamak gibi önemli performanslar sergilemeye devam etti. Greenwood'un istikrarlı performansları, Haziran 2025'e kadar sözleşme uzatmasını sağladı.


Getafe'ye Kiralık Transfer: Düşen suçlamaların ardından Manchester United kendi soruşturmasını yürüttü ve Greenwood'un kulübe dönmeyeceğine karar verdi. 1 Eylül 2023'te, 2023-24 sezonu için La Liga kulübü Getafe'ye kiralık olarak transfer oldu.

Uluslararası Kariyer

Greenwood'un uluslararası kariyeri, İngiltere'nin çeşitli genç takımlarında temsil edilmesini içerir. 5 Eylül 2020'de UEFA Uluslar Ligi'nde İzlanda'ya karşı oynanan maçta İngiltere A Milli Takımı'nda ilk kez forma giydi. Ancak, takım arkadaşı Phil Foden ile birlikte COVID-19 karantina kurallarını ihlal ettikleri için kadrodan çıkarıldılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140192/mason-greenwood-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.