PuCCa kimdir?

Yazar ve internet fenomeni olan PuCCa kimdir?
Canan Salman
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:48
PuCCa kimdir?

PuCCa, doğum adıyla Selen Pınar Işık, 3 Haziran 1987'de Karşıyaka, İzmir'de doğan Türk yazar ve internet fenomenidir. Kendisinin hayatı, başarıları ve yaşadığı zorluklar, onu Türkiye'de tanınan bir figür haline getirmiştir.

Erken Yaşam ve Eğitim

PuCCa, İzmir'de doğdu ve 8 yaşındayken anne ve babasının boşanmasıyla birlikte zor bir çocukluk geçirdi. Annesiyle yaşadığı dönemde üvey babasından şiddet gördü ve bu olay sonrası kız kardeşiyle birlikte babasının yanına taşındı. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için İzmir'den Ankara'ya taşındı. Bu süreçte küçük bir radyoda program yaptı ve bir televizyon kanalında montaj işleriyle ilgilendi. Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerinde eğitim aldı. Bu dönemde blog yazmaya başladı ve aynı zamanda Twitter'da yazılar yazarak internet dünyasında tanındı.

Yazarlık Kariyeri

PuCCa, 2010 yılında blog yazılarını kitaplaştırmaya karar vererek "Küçük Aptalın Büyük Dünyası" adlı kitabını yayımladı. Bu kitap, 2014 yılında "Hadi İnşallah" adıyla sinemaya uyarlandı. İlk kitabının ardından sırasıyla:

  • 2011: "Ve Geri Kalan Her Şey"
  • 2012: "Allah Beni Böyle Yaratmış"
  • 2013: "Ay Hadi İnşallah!"
  • 2015: "O Adam Buraya Gelecek"
  • 2016: "PuCCa Günlük - Pembe" ve "PuCCa Günlük - Siyah"
  • 2017: "Şimdi Biz Neyiz?"
  • 2019: "Peki Ya Şimdi?"

gibi kitaplarını yayımladı.

Hukuki Sorunlar

PuCCa, 2018 yılında attığı bir tweet nedeniyle evinde arama yapıldı. Oğlu Batı'yı kastetmesine rağmen, terör örgütü propagandası ve halkı isyana teşvik suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Aynı yıl içerisinde uyuşturucu kullanmaya özendirme suçlamasıyla tutuklandı ve yine attığı bir tweet gerekçe gösterildi. 2019 yılında görülen davada, önce 7 yıl, daha sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140194/pucca-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.