Morgan Spurlock kimdir?

Belgesel film yapımcısı , oyun yazarı, senarist ve televizyon yapımcısı olan Morgan Spurlock kimdir?
Suat Mutlu
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:26
Morgan Spurlock kimdir?

Morgan Valentine Spurlock 7 Kasım 1970 doğumlu tanınmış bir Amerikan belgesel yapımcısı, oyun yazarı, senarist ve televizyon yapımcısıydı. 

Erken Dönem ve Eğitim: Parkersburg, Batı Virginia'da doğan ve Beckley, Batı Virginia'da büyüyen Spurlock, Ben ve Phyllis Spurlock tarafından yetiştirildi. Annesi İngilizce öğretmeni ve rehberlik danışmanı, babası ise bir oto tamir dükkanı sahibiydi. İskoç-İrlanda ve İngiliz kökenli olan Spurlock, daha sonra çocukken cinsel istismara uğradığını açıkladı. Woodrow Wilson Lisesi'nden mezun olduktan sonra New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu'na devam ederek 1993 yılında film bölümünden BFA derecesi ile mezun oldu.

Kariyerinin Öne Çıkanları: Spurlock'un kariyeri, sadece McDonald's yiyecekleri yiyerek geçirdiği 30 günü belgeleyen Super Size Me (2004) belgeseliyle büyük bir çıkış yaptı ve bu filmle En İyi Belgesel Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi.

Başarılarına What Would Jesus Buy?, Where in the World Is Osama bin Laden? ve POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold gibi önemli eserlerle devam etti. Spurlock ayrıca, İngiliz-İrlandalı One Direction grubunu konu alan popüler konser filmi One Direction: This Is Us'ı yönetti.

Spurlock'un televizyon kariyeri arasında 30 Days adlı reality TV serisinin sunuculuğu ve yapımcılığı ile CNN serisi Morgan Spurlock Inside Man'in  sunuculuğu ve yapımcılığı bulunuyordu. Birçok sonraki filmini üreten Warrior Poets adlı yapım stüdyosunun kurucu ortağı ve kısa film içerik pazarlama şirketi Cinelan'ın kurucu ortağıydı.

Tartışmalar ve Kariyer Etkisi: Aralık 2017'de Spurlock, geçmişte cinsel suistimalde bulunduğunu kamuoyuna açıkladı ve bu durum önemli kariyer sonuçlarına yol açtı. Warrior Poets'ten istifa etti ve başlangıçta 2017'de gösterime girmesi planlanan Super Size Me 2: Holy Chicken! belgeseli, orijinal dağıtıcısı tarafından iptal edildikten sonra 2019'a kadar ertelendi. Bu zorluklara rağmen, Spurlock belgesel yapımcılığı alanında önemli bir figür olmaya devam etti.

Kişisel Hayatı ve Ölümü: Spurlock'un kişisel yaşamında üç kez evlenip boşanmış ve iki çocuğu vardı. Metodist olarak yetiştirilmiş olmasına rağmen, hayatının ilerleyen dönemlerinde agnostik olarak tanımlandı. Ne yazık ki, Spurlock 23 Mayıs 2024'te 53 yaşında kanser komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140205/morgan-spurlock-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.