Adliye'nin tuvalet krizi çözüldü

Antalya'nın Kaş ilçesinde, avukat Hakan Tüzen ile başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında yaşanan tartışma sonrası avukatların kullanımına kapatılan adliye tuvaleti, Türkiye Barolar Birliği ve Antalya Barosu'nun girişimleriyle yeniden avukatların kullanımına açıldı. Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez, bakanlıkla yapılan görüşmelerin ardından sorunun çözüldüğünü açıkladı.
Kaynak: DHA
|
25 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:04
Adliye'nin tuvalet krizi çözüldü

Kaş Adliyesi'nde 16 Mayıs'ta saat 16.50 sıralarında adliye binasındaki tuvalete giren avukat Hakan Tüzen ile aynı anda tuvalette bulunan başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tartışma çıktı. Avukat Tüzen'in, başsavcı Feyzoğlu tarafından zorla dışarı çıkarıldığı iddiası üzerine, tuvaletin kilidi değiştirildi ve avukatların girişi yasaklandı. Olay, hem başsavcı Gökhan Feyzoğlu hem de Antalya Barosu ve TBB tarafından HSK ve Adalet Bakanlığı'na taşındı.

Antalya Baro Başkanı Avukat Hüseyin Geçilmez, bakanlık nezdindeki görüşmelerde ilk etapta olumlu bir sonuç alınamadığını belirtti. Ancak, kısa bir süre sonra tuvalet krizinin çözüldüğünü açıkladı. Geçilmez, adliyedeki tuvaletin avukatların kullanımına yeniden açıldığını duyurdu.

'Avukat Adliyenin Misafiri Değil, Ev Sahibidir'

Antalya Barosu Kaş İlçe Temsilcisi Avukat Erdem Topak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kaş Adliyesi'nde uzun süredir 'Tuvaleti kullanma tartışması' şeklinde gündemde bulunan ve meslektaşımız avukat Hakan Tüzen'in, başsavcı talimatı ve polis zoruyla adliyenin tuvaletinden çıkarılmasıyla başlayan süreç, adliye tuvaletinin sonradan kilidinin değiştirilmesi ve avukatların kullanımına kapatılmasıyla devam etmekteydi. Söz konusu yer yeniden tüm avukat meslektaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Dik duruşumuz devam edecektir. Avukatı adliye dışına itmeyi arzulayan düşünceyi kabul etmiyoruz. Avukat adliyenin misafiri değil, ev sahibidir," dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140208/adliyenin-tuvalet-krizi-cozuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.