Harry Amass kimdir?

Manchester United'da sol bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Harry Amass kimdir?
Suat Mutlu
|
27 Mayıs 2024, Pazartesi - 11:31
Harry Amass kimdir?

Harry Amass, 16 Mart 2007 doğumlu, şu anda Manchester United'da sol bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri: Amass, dokuz yaşında Watford'a katıldı ve hızlı bir şekilde gelişim gösterdi. Ocak 2023'te, henüz on beş yaşındayken, Watford'un FA Cup üçüncü turunda Reading'e karşı oynadığı maçta ilk kez birinci takım kadrosuna dahil edildi. Ancak, bu maçta forma şansı bulamadı ve Watford 2-0 mağlup oldu.

Mart 2023'te, İngiliz gazetesi The Evening Standard, Premier Lig ekibi Manchester United'ın Amass ile anlaşmaya yakın olduğunu ve Chelsea'yi geride bıraktığını bildirdi. Watford, Amass'a yeni bir sözleşme teklif etti ancak Haziran ayında, Manchester United ile dört yıllık bir anlaşma sağlandığı ve transfer için tazminat ücretinin belirleneceği bildirildi. Bu transfer, Ağustos 2023'te Manchester United tarafından resmi olarak duyuruldu.

Şubat 2024'te, Amass ilk kez Manchester United birinci takımıyla antrenmanlara çağrıldı. 7 Nisan 2024'te, Liverpool'a karşı oynanan maçta yedek kulübesinde yer aldı ancak oyuna dahil olmadı.

Uluslararası Kariyer: Amass, İngiltere 15 yaş altı milli takımında forma giymiştir. Şubat 2023'te Kıbrıs'ta düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası için 16 yaş altı milli takım kadrosuna çağrıldı ve takımına ev sahibi Kıbrıs, İskoçya ve Danimarka'yı yenerek turnuvayı kazandırdı.

20 Mayıs 2024'te, 2024 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Şampiyonası için İngiltere kadrosuna dahil edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140419/harry-amass-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.