Aaron Wan-Bissaka kimdir?

Premier Lig takımı Manchester United'da sağ bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Aaron Wan-Bissaka kimdir?
Suat Mutlu
|
27 Mayıs 2024, Pazartesi - 12:16
Aaron Wan-Bissaka kimdir?

Aaron Wan-Bissaka, 26 Kasım 1997 doğumlu, Premier Lig ekibi Manchester United'da sağ bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcudur. Crystal Palace'daki başarılı kariyerinden sonra Manchester United'a transfer olan Wan-Bissaka, defansif yetenekleriyle tanınmaktadır.

Erken Dönem ve Crystal Palace Kariyeri: Wan-Bissaka, Londra'nın Croydon bölgesinde doğdu ve New Addington'da büyüdü. Futbola Crystal Palace akademisinde 11 yaşında başladı ve başlangıçta kanat oyuncusu olarak görev aldı. 2016 yılında Crystal Palace ile profesyonel sözleşme imzaladı. 2017 yazında, Frank de Boer yönetimindeki ilk takımda forma giymeye başladı ve defansif becerileri sayesinde sağ beke dönüştü.

25 Şubat 2018'de, Tottenham Hotspur'a karşı oynanan Premier Lig maçında Crystal Palace formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Mart ayında oynanan dört maçın neredeyse tamamında forma giydi ve kulüp taraftarları tarafından Ayın Oyuncusu seçildi. 2018-19 sezonunda gösterdiği performansla Crystal Palace'da Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Manchester United Kariyeri: 29 Haziran 2019'da Manchester United ile beş yıllık sözleşme imzalayan Wan-Bissaka, 45 milyon sterlinlik bonservis ücretiyle transfer oldu. Bu transferle, tarihteki en pahalı altıncı defans oyuncusu ve İngiltere milli takımıyla henüz maça çıkmamış en pahalı İngiliz futbolcu oldu.

Uluslararası Kariyer: Wan-Bissaka, İngiltere doğumlu olup Kongolu kökenlidir. 2015 yılında DR Congo U20 takımıyla bir maça çıktıktan sonra, İngiltere U20 ve U21 takımlarında da forma giydi. 2019 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda İngiltere kadrosunda yer aldı ve Fransa'ya karşı oynanan maçta kendi kalesine gol attı.

Mayıs 2019'da, Wan-Bissaka, İngiltere milli takımında oynamaya devam etmek istediğini belirtti. Ağustos 2019'da ilk kez İngiltere A milli takımı kadrosuna çağrıldı, ancak sırt sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140426/aaron-wan-bissaka-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.