Erdoğan," Mevcut anayasa ile devam edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi Adası'nda düzenlenen Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu'nda konuştu. Yeni anasaya mesajı veren Erdoğan, Mevcut anayasa siyasete güveni zedeliyor, devam edemeyiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
27 Mayıs 2024, Pazartesi - 12:55
Erdoğan," Mevcut anayasa ile devam edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu"nda yeni anayasa mesajı verdi.

1961-1982 Anayasalarını hatırlatan Erdoğan,  Türkiye'nin mevcut darbe anayasasına mahkum edilmesinin siyasette güveni zedelediğini söyledi.

 "Mevcut anayasa ile devam edemeyiz"

Artık yeni bir anayasanın kaçınılmaz olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut anayasayla yola devam edilmeyeceğini belirtti.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Muhalefetteki muhataplarımızın da bu istekte ısrarcı olmayacağını düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşme de yeni anayasa değerlendirilmiş, TBMM de başkan Numan Kurtulmuş partilere ziyarette bulunarak yeni anayasa ile ilgili fikir alışverişinde bulunmuştu.

"Asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız"

Konuşmasında  darbe ve muhtıra döneminin kapandığını dile getiren Erdoğan, "Demokrasimize ve milli iradeye kimsenin pusu kurmasına izin vermeyiz. Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz." açıklamasını yaptı.

27 Mayıs darbesi için, " Asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız, affetmeyeceğiz" diyen Erdoğan, darbede idama mahkum olan dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının şükranla hatırlanacaklarını yineledi. 

"En fazla darbeye maruz kalan hükümetiyiz"

17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden darbecilerin 22 yıl boyunca milli iradeyi gasp etmek için her yolu denediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türk siyasi tarihinin en fazla darbe girişimine maruz kalan hükümeti olduklarını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140428/erdogan-mevcut-anayasa-ile-devam-edemeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.