Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu

Süper Lig’de sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için oynayacağı ön eleme turlarındaki muhtemel rakipleri belli oldu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
27 Mayıs 2024 16:09
GÜNCELLEME
27 Mayıs 2024 17:34
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu
EK
Ersin Küçükbarak Editör


2023-2024 Süper Lig sezonu, dün oynanan 38’inci hafta maçlarıyla sona erdi. Fenerbahçe, son hafta maçında İstanbulspor’u evinde 6-0 yenerek sezonu 99 puanla ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertli ekibin bu sezonki performansı, gelecek sezon Avrupa kupalarında izleyeceği yolu da belirledi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için 2’nci Ön Eleme Turu’ndan başlayacak.

Fenerbahçe'nin 2. Ön Eleme Turu’ndaki Muhtemel Rakipleri

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki iki muhtemel rakibi netleşti. Sarı-lacivertliler, bu turda İsviçre Ligi’ni ikinci sırada bitiren Lugano veya Sırbistan Ligi’ni ikinci sırada tamamlayan Partizan ile karşılaşacak. Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’ndaki ilk maçlar 23-24 Temmuz’da, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Temmuz'da oynanacak.

Fenerbahçe'nin 3. Ön Eleme Turu’nda Muhtemel Rakipleri

Fenerbahçe, Lugano veya Partizan’ı geçmesi halinde 3. Ön Eleme Turu’nda daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Bu turda seri başı olma şansı bulunmayan Fenerbahçe, Avusturya Ligi ikincisi Salzburg, İskoçya Ligi ikincisi Rangers, Çekya Ligi ikincisi Slavia Prag veya Fransa Ligi dördüncüsü Lille’den biriyle eşleşecek. Bu turdaki ilk maçlar 6-7 Ağustos’ta, rövanş maçları ise 13 Ağustos’ta oynanacak.

Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu’nu geçerse, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’nda 3. Ön Eleme Turu’nu geçen iki takımdan biriyle eşleşecek.

Fenerbahçe Ön ele Turunda Elenmesi Durumunda Ne Olacak?

Fenerbahçe, 2. ön eleme turunda elenirse UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turuna katılacak. 3. ön eleme turunda elenmesi halinde ise play-off turundan dahil olacak. Eğer play-off turunda elenirse, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına geçiş yapacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.