ESK, Salmonella bulunan etlerin imhasını onayladı

Et ve Süt Kurumu, yurt dışından alınan etlerin analizinde salmonella pozitif bulunduğunu açıkladı. Kurum, söz konusu etlerin imha edileceğini belirtirken, ürünlerin üretim veya satışının söz konusu olmadığını vurguladı. Hijyen standartlarına uygunluk konusunda önemli adımlar atıldığını ve halk sağlığının korunması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
27 Mayıs 2024 18:44
GÜNCELLEME
27 Mayıs 2024 18:53
ESK, Salmonella bulunan etlerin imhasını onayladı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Et ve Süt Kurumu (ESK), yapılan analizler sonucunda salmonella pozitif bulunan etlerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Kurum, söz konusu etlerin imha edileceğini ve herhangi bir şekilde üretim veya satışının söz konusu olmadığını duyurdu.

ESK tarafından yapılan açıklamada, piyasa regülasyonu çerçevesinde yurt dışından alınan canlı hayvan ve karkas etlerin denetlendiği hatırlatıldı. Gıda güvenliği ön planda tutularak, ithal edilen etlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kontrol muayenesine tabi tutulduğu ve akredite laboratuvarlarda detaylı analizlerin yapıldığı belirtildi. Ancak, 9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen mikrobiyolojik analizlerde bir parti üründe hijyen standartlarına aykırı sonuçlar elde edildiği ifade edildi.

ESK'nın açıklamasında, laboratuvar sonuçlarına göre salmonella pozitif bulunan etlerin, komisyon tarafından reddedildiği ve yüklenici kesimhane firmasına ihtarname gönderildiği bildirildi. Firma tarafından yapılan itirazlar doğrultusunda etlerin dondurularak yediemin deposunda kontrollü bir şekilde muhafaza altına alındığı belirtildi. Ancak, yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından etlerin imha edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Kurum, kamu güvencesiyle gerçekleştirilen et ve canlı hayvan ithalatının tüm süreçlerinde yüksek hijyen standartlarının uygulandığını ve halk sağlığını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı. Ayrıca, söz konusu ürünlerin herhangi bir şekilde üretim veya satışının yapılmayacağını belirterek, kamuoyunun piyasa regülasyonunu etkisizleştirme veya dezenformasyon amaçlı haberlere itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.