Kesilen kurban nasıl saklanmalı?

Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kesilen kurban etinin nasıl saklanılması gerektiğini anlattı. Yalçındağ, asla yapılmaması gereken bir hatayı açıkladı. İşte detaylar...

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
18 Haziran 2024 07:20
GÜNCELLEME
18 Haziran 2024 07:16
Kesilen kurban nasıl saklanmalı?
Ecem Çetin Editör

Kurban Bayramı'nın bugün 3. günü... 

16 Haziran'da başlayan bayram, 19 Haziran Çarşamba (Yarın) günü bitecek. 

Kurban keserek ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, eti nasıl saklamaları gerektiğini araştırıyor. 

Peki, kesilen kurban nasıl saklanmalı? Kurban saklanırken neye dikkat edilmeli?

Ankara Masası'na konuşan Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, merak edilen sorunun yanıtını verdi. 

Yalçındağ, kesilen kurbanın bez örtülmüş masanın üzerine birbirine değmeyecek şekilde koyulması ve bir süre soğumaya bırakılması gerektiğini söyledi. 

Fazlı Yalçındağ, etin daha sonrasında buzdolabına kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Yalçındağ, etin naylon torbalarla konulduğu taktirde bozulacağı uyarısında bulundu.

Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, şu ifadeleri kullandı;

"Kurban kesildikten sonra eve etlerini götürdüklerinde vatandaşlarımızın bu etlerin önce birbirine değmeyecek şekilde bir masanın üstüne bez örtülüp bunların soğumasını beklemeleri lazım. Ondan sonra buzdolabına kaldırmaları lazım. Böyle naylon torbalarla, naylon kovalarla siz dipfrize de koysanız bu etler kendi sıcaklığı ile çok kısa sürede kendisini bozar. Onun için önce bir ön soğutma yapılması lazım. O kurban kesim sonrası sıcaklığını yitirecek, soğuyacak ondan sonra buzdolabına kaldıracak. Ertesi gün de götürsünler, kasaplarında yaptırsınlar, afiyetle de yesinler, verecekleri yere de gönül hoşnutluğuyla götürsün, dağıtsınlar. 

Görüyoruz bakıyoruz adam naylon torbanın içerisine koymuş, vermiş birine hayır işleyeceğim diye. Adam da ertesi güne getirmiş bize bunu, şunu yap, bunu yap, bir açıyoruz bakıyoruz yemyeşil olmuş, bozulmuş. Kardeşim niye naylon torbada tutuyorsun? Buzdolabına koydum, nereye koyarsan koy, sıcak sıcak naylonun içerisinde buzdolabına değil derin dondurucuya da koysan bu bozulur. Bunu yıllardır biz söyleriz ama yıllardır da hep karşılaşırız."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.