Ali Koç'tan kritik transfer açıklaması

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda transfer ve kulüp politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Koç, İrfan Can, Fred, Ferdi ve Osayi'nin astronomik bir teklif gelmediği takdirde takımda kalacağını belirtti. Ayrıca Türk futbolundaki haksızlıklarla mücadele ettiklerini vurgulayan Koç, kulübün mali yapısı ve geleceğe yönelik planları hakkında da bilgi verdi. Gelecek sezonda daha güçlü bir kadro kurmayı hedeflediklerini ifade eden Koç, Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceklerini söyledi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
29 Mayıs 2024 19:46
GÜNCELLEME
29 Mayıs 2024 23:15
Ali Koç'tan kritik transfer açıklaması
AK
Afife Kaya Editör

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Koç, "İrfan Can, Fred, Ferdi, Osayi... Bunların hepsi olağanüstü astronomik bir rakam gelmediği takdirde takımda kalacaklar" dedi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi mevcut başkan ve başkan adayı Ali Koç, çalışmalarını sürdürüyor.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Koç, başkan adayı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına eleştiride bulunurken, futbol A takımının kadro planlaması hakkında da bilgilendirme yaptı.

"Sert bir duruşumuz var"

Türk futbolunda yaşanan gelişmelere değinen Koç, "Futbol ekosistemi içerisinde kendi yapısını kurarak Fenerbahçe’mize her türlü haksızlığı, adaletsizliği hatta saldırıyı yapanlara karşı geldiğimiz günden beri mücadele ettik. Mücadelenin dozajı arttı. Her türlü riski alarak, doğru bildiğimiz yolda inandıklarımızla bir gram şaşmadan derdimizi anlatmaya çalıştık. Yeri geldi isim verdik, yeri geldi bahis konularına bayrak açtık" dedi.

Yeni geldiğinde TFF’nin yapısı, kurulları, seçim tarzı konusunda doğru bildiklerini söylediklerini belirten Koç, "Eski zihniyetin tekrar buraya dönmemesi için, anti-Fenerbahçe lobisi dediğimiz bu lobinin sadece sportif rekabetten öteye, saha içi saha dışı unsurlarının fitilini ateşledik. Bu sezonun ikinci yarısında net bir duruşumuz var, sert bir duruşumuz var. İnanın Türk futbolunda son 20 yıldan beri yaşananlarla ilgili farkındalık oluşturulmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

"Alacaklı bir tane sporcu yok"

Sarı-lacivertli kulübün finansal yapısı üzerine değerlendirmelerde bulunan Koç, Aziz Yıldırım’ın borçlarla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Bu kulüp 6 sene öncesine dönemez. Hepimiz kulübümüzü şampiyon yapmak istiyoruz. Ama ne demek borç beni ilgilendirmez? Bizden alacaklı bir tane sporcu yok. Sanki hiçbir şey yapılmamış gibi davranmak... Kendi dönemlerinde Fenerbahçe’ye operasyon yapılırken haykırıp isyan edenler, bugün yine Fenerbahçe’mize karşı operasyon yapıldığında birliktelik değil ayrıştırma, bölücülük yapıyorsa, saldırıları küçümsüyorsa, hatta alay ediyorsa onların da Fenerbahçeliliğine yazıklar olsun" dedi.

"Siz nasıl bu gemiyi çevireceksiniz?"

Koç, rakip adaya şu soruyu yöneltti: "Siz nasıl bu gemiyi çevireceksiniz? Sizin bıraktığınız sezon Fenerbahçe futbol A takımının göğüs sponsoru yoktu. 2024 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bütün takımlarının boş reklam alanı yok ve bunu küçümsüyorsunuz."

"Seneye daha da güçlü bir kadro kuracağız"

İrfan Can Kahveci, Fred, Ferdi Kadıoğlu, Osayi-Samuel’in yüksek bonservis bedelli transfer teklifi gelmediği takdirde takımda kalacağını belirten Koç, "Geçen sezon Mario Branco ile iyi işlere imza attık. Mario Branco bu sezon da bizimle devam edecek. Zaten birkaç aydır o ve ekibi önümüzdeki sezonun kadro mühendisliği için temaslar yapmaktadır. Aslında çok eksiğimiz yok; İrfan Can, Fred, Ferdi, Osayi bunların hepsi olağanüstü astronomik bir rakam gelmediği takdirde takımda kalacaktır. Seneye daha da güçlü bir kadro kuracağız" diye konuştu.

"Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceğiz"

Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceklerinden bahseden Koç, "Çok kuvvetli bir yönetim kurulu kurduğumuza inanıyorum. Seçime 3 gün kala nihai liste açıklanacak. Benim tarafımdan beklediğim bir değişiklik yok. Bir adım öteye gideceğiz. Erol Bilecik ve Fethi Sekin, SPK başvurularını hazırladılar. Futbol A.Ş.’yi bu yönetim kurulumuzla benzer bir şekilde bu yönetim kurulunun aynası gibi orada da çok güçlü isimlere yer vereceğiz. Futbol A.Ş.’yi daha aktif hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.