Avrupa Parlamentosu'na polis baskını

Avrupa Parlamentosu'na yapılan polis baskınları, Rusya'dan rüşvet aldığı iddia edilen bazı milletvekilleri üzerindeki baskıyı arttırıyor. Belgika polisi, AP binasında ve milletvekillerinin yerleşkelerinde aramalar yaparken, şüpheli çalışanlar üzerinde odaklanıyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 00:42
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 00:33
Avrupa Parlamentosu'na polis baskını
AK
Afife Kaya Editör

Brüksel ve Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu (AP) yerleşkelerinde gerçekleşen polis baskınları, seçim öncesinde çalkantıya sebep oldu. Belgika polisi, AP binasında bazı milletvekillerinin Rusya'dan rüşvet aldığı iddiaları üzerine harekete geçti. Şüpheliler arasında aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekili Maximilian Krah da bulunuyor.

Deutsche Welle'ye göre, Brüksel ve Fransa'nın Strasbourg şehrindeki AP merkezlerinde yapılan aramalar, Rusya'nın aşırı sağcı vekillere rüşvet verdiği iddialarını doğrulamak için gerçekleştirildi. Strasbourg'daki yerel polis, Belçika polisiyle iş birliği yaparken, şüpheli bir çalışanın Brüksel'deki evine de baskın düzenlendi.

İddiaların odağındaki şahsın, Maximilian Krah'ın eski çalışanı Guillaume Pradoura olduğu iddia ediliyor. Ancak Krah'ın ofisi, Pradoura'nın son iki yıldır kendileri için çalışmadığını belirtti. Polis ise soruşturmanın AP çalışanının mevcut olmadığını, ancak eski işvereni ile bağlantılı olduğunu açıkladı. Pradoura şu anda Hollandalı aşırı sağcı vekil Marcel de Graaff için çalışıyor.

Polis, şüphelendikleri çalışanın "rüşvet sürecinde önemli bir rol oynadığını" belirtti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.