Özlem Kumrular kimdir?

Tarihçi Prof. Dr. Özlem Kumrular kimdir? Neden vefat etti?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 09:57
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 10:08
Özlem Kumrular kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

1974 yılında İstanbul'da doğan Özlem Kumrular, eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü ile İspanya’daki Salamanca Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Özellikle İspanya kaynaklarına dayanarak yaptığı Türk ve Osmanlı tarihi araştırmalarıyla tanınan Kumrular, birçok önemli esere imza atmıştır.

Kumrular'ın kaleme aldığı "İslam Korkusu" ve "Osmanlı Habsburg Düellosu" adlı araştırma kitapları, farklı dillere çevrilerek geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır. Ayrıca, "Kösem Sultan", "Haremde Taht Kuranlar - Nurbanu ve Safiye Sultan" ve "Sultanın Mutfağı" gibi tarihi kurgusal romanlarıyla da beğeni toplamıştır. Ulusal Kanal'da "Zaman Treni" adlı programı sunmuş ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapmıştır.

Bir süre önce akademisyenlik kariyerine son veren Kumrular, kitap çalışmalarına ağırlık vererek çeşitli ülkelerdeki kültür turlarında rehberlik yapmaya başlamıştır. Son olarak, “Heidi’nin Dünyasına Yolculuk” sloganıyla düzenlenen İsviçre kültür turuna katılmıştır.

Özlem Kumrular, Haziran 2023'te Zürih, İsviçre'de geçirdiği trafik kazasının ardından, İstanbul'da bir yılı aşkın süredir tedavi gördüğü hastanede, 29 Mayıs 2024'te tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 50 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Akademik Kariyer ve Televizyon Programcılığı

Özlem Kumrular, akademik kariyeri boyunca Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmış ve Ulusal Kanal'da “Zaman Treni” programını sunmuştur. Akademisyenlik kariyerine son verdikten sonra kitap çalışmalarına ve kültür turlarına odaklanmıştır.

Vefatı ve Son Yolculuğu

Haziran 2023'te Zürih'te geçirdiği trafik kazasının ardından İstanbul'da tedavi gören Kumrular, ne yazık ki 29 Mayıs 2024'te hayatını kaybetmiştir. Özlem Kumrular, ardında derin bir üzüntü ve değerli eserler bırakmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.