Aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi geliyor

Raporlu ilaç kullananlar için yeni bir düzenleme yolda. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bu düzenlemeyle, aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi verilecek. Bu yenilik sayesinde, düzenli olarak ilaç kullanan hastaların hastaneye gitme zorunluluğu ortadan kalkacak.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 11:04
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 11:16
Aile hekimlerine raporlu ilaç yazma yetkisi geliyor
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Mevcut durumda, rapor ile düzenli ilaç alan hastalar, ilaçları bittiğinde yeniden doktora gidip reçete yazdırmak zorunda kalıyordu. Ancak, yeni düzenlemeyle hastalar doğrudan aile hekimliklerine başvurarak ilaçlarını yeniden reçete ettirebilecekler. Bu değişiklik, sağlık hizmetlerinde yoğunluğu azaltmayı hedefliyor.

ATV Haber’in bildirdiğine göre, bu düzenleme hayatı kolaylaştıracak önemli bir adım olarak görülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamaya koymayı planladığı düzenlemeyle, aile hekimleri artık raporlu ilaçları yazabilecek. 

Eskiden doktorlar, raporlu ilaçları en fazla 3 aylık periyotlar halinde yazabilirken, yeni düzenlemeyle bu süre bir yıla çıkarılacak. Hastalar ise her 3 ayda bir yalnızca eczaneye giderek ilaçlarını alabilecekler.

İlk aşamada, aile hekimleri diyabet, hepatit B ve kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlıklara sahip olan hastaların raporlu ilaçlarını yazabilecek. İlerleyen dönemlerde ise bu kapsamın genişletilerek daha fazla ilaç türünü içermesi planlanıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.