David Silva kimdir?

İspanyol eski profesyonel futbolcu olan David Silva kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 11:09
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 11:16
David Silva kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

David Josué Jiménez Silva, 8 Ocak 1986 doğumlu genellikle orta saha veya forvet arkası olarak oynayan, kanat oyuncusu veya ikinci forvet olarak da görev yapabilen İspanyol eski profesyonel futbolcudur. 

Erken Dönem: David Silva, Kanarya Adaları'nda, Gran Canaria'nın Arguineguín kasabasında doğdu. Babası Fernando Jiménez, eski bir belediye polis memuruydu ve sonunda Valencia CF stadyumunun güvenliğinden sorumlu oldu. Annesi Eva Silva ise Japon kökenlidir. Silva, futbol oynamaya Maspalomas yakınlarındaki UD San Fernando'nun genç takımında başladı. İlk başlarda kaleci olarak oynayan Silva, daha sonra kanat oyuncusu oldu ve gençlik yıllarındaki futbol idolü Michael Laudrup'u örnek aldı. 14 yaşındayken Valencia CF'den genç takıma katılması için bir teklif aldı ve bunu kabul etti. 17 yaşına kadar Valencia'nın genç takımında kaldı.

Kulüp Kariyeri Valencia: Valencia'nın gençlik sisteminin bir ürünü olan Silva, profesyonel debutunu 2004-05 sezonunda Valencia'dan kiralık olarak Segunda División takımı Eibar'da yaptı. Silva, burada 35 lig maçına çıktı ve beş gol kaydetti. Bir sonraki sezon yine kiralık olarak Celta de Vigo'ya gitti ve 34 maçta dört gol attı. 28 Ağustos 2005'te Málaga'ya karşı 2-0'lık iç saha galibiyetinde ilk geç yedek olarak sahaya çıktı ve Galician ekibi UEFA Kupası'na ikinci ligden doğrudan katılma hakkı kazandı.

Silva, 2006 yazında Valencia'ya geri döndü ve 20 yaşında olmasına rağmen ilk tercih olarak sahaya çıktı. İki sezon boyunca sadece altı maç kaçırdı ve 14 gol attı. Ağustos 2008'de, birçok Premier Lig takımının ilgisine rağmen sözleşmesini beş yıl uzattı. 2008'de İspanya'daki ilk kupası olan Copa del Rey'i kazandı.

Manchester City 2010-11: 30 Haziran 2010'da Manchester City, Valencia ile Silva'nın transferi konusunda anlaşmaya vardığını ve 2010-11 sezonu öncesinde kulübe katılacağını duyurdu. 14 Temmuz'da Premier Lig ekibi transferi tamamladı ve Silva'ya Valencia ve İspanya Milli Takımı'nda giydiği 21 numaralı forma verildi. Silva, Valencia'da mutlu olduğunu, ancak kulübün büyük borçları nedeniyle onu satmak zorunda kaldığını belirtti. Kulüp için ilk golünü 16 Eylül'de UEFA Avrupa Ligi grup maçında Red Bull Salzburg'a karşı attı. 1 Ekim'de Premier Lig'de ayın oyuncusu seçildi. Silva, sezonu 15 asistle tamamladı ve PFA Premier Lig Yılın Takımı'na seçilen dört City oyuncusundan biri oldu.

Real Sociedad: 17 Ağustos 2020'de İspanyol kulübü Real Sociedad, Silva'nın Lazio'ya transfer olacağına dair haberlerin aksine, Silva'nın bedelsiz transferle kadroya katıldığını duyurdu. Silva, Sociedad yedek kulübesinden alkışlarla oyundan çıktı ve takım arkadaşlarıyla birlikte Copa del Rey'i kaldırdı. Bu, David Silva'nın kariyerindeki 16. büyük onur ve ikinci Copa del Rey zaferiydi.

Uluslararası Kariyer: Silva, İspanya'yı ilk olarak 2003 FIFA U-17 Dünya Şampiyonası'nda Finlandiya'da temsil etti ve üç gol attı. 2006'da bir U-21 oyuncusu oldu ve 2005 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası'nda dört gol attı. 2010 FIFA Dünya Kupası'nda düzenli olarak oynadıktan sonra, Silva, 2010 FIFA Dünya Kupası'na katılan İspanya kadrosunda yer aldı ve turnuvanın finalinde Almanya'ya karşı oynanan maçta da görev aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.