Özgür Özel'den Hakim Oktay Tabur için Bakan Tunç'a çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un, dinlenme odasında tabanca ve uzun namlulu silah sergilemesine tepki gösterdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrıda bulunan Özel, "Bu görüntü demokrasi görüntüsü değildir. Bu bir baş kaldırış meselesidir." dedi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 11:35
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 12:10
Özgür Özel'den Hakim Oktay Tabur için Bakan Tunç'a çağrı!
O
Onur Çetinkaya Editör

İzmir Adliyesi'nde hakim olan Oktay Tabur'un Porsche Taycan model araç kullanması ve adliyenin dinlenme odasında silahlarını sergilemesi gündeme oturdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tabur, silahların ruhsatlı olduğunu aracını ise borsadan kazandığı parayla aldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un, dinlenme odasında tabanca ve uzun namlulu silah sergilemesine tepki gösterdi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a çağrıda bulunan Özel, Tabur için," Bu görüntü demokrasi görüntüsü değildir. Bu bir baş kaldırış meselesidir." dedi. 

Özel konuşmasında; "Görünen o ki sadece aldıkları maaşla yetinmiyorlar altındaki Türkiye'de en pahalı araba. Sorulan soruya borsada kazandım demiş. O araç Türkiye'de satılan en pahalı araç. Duvardaki silahlar ise devlete güveni tesis etmesi gerekenlerin kendisini devlet adına silah taşıması gereken ve onlar silah taşırken kolluk kuvvetlerinin zimmetli silahlarının bir kişiye zimmetli silahın 15 katını duvarda sergilemektedir. Bunlar birilerinden aldıkları talimatları yerine getirerek birileri adına orantısız, kanunsuz ve anayasa dışı güç kullanarak bu gücün sarhoşluğuyla altlarında pahalı araçları arkalarında uzun namlulu silahlarıyla hepimize meydan okuyorlar. Bu görüntü demokrasi görüntüsü değildir. Bu bir baş kaldırış meselesidir. Orada başını kaldıran onun başını okşayanlardan cesaret alan bir kifayetsizdir. Bir gün daha o koltukta oturursa bir gün daha HSK tarafından ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılmazsa o orada oturdukça Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nasıl kendi koltuğunda oturacaktır. O yüzden bir an önce HSK'nın harekete geçmesi gereğini yapması gerekiyor. Fotoğraf ve aracından haberdar olmadığımız onlarca şımarık var. Bunları şımartan hukuk devletini ortadan kaldıran anlayıştır." ifadelerini kullandı.

Etiketler Oktay Tabur
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.