Wataru Endō kimdir?

Premier League kulübü Liverpool ve Japonya milli takımında oynayan Japon profesyonel futbolcu Wataru Endō kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 12:55
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 13:18
Wataru Endō kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Wataru Endō, 9 Şubat 1993 tarihinde doğmuş, defansif orta saha pozisyonunda oynayan Japon bir profesyonel futbolcudur. Şu anda Premier Lig devi Liverpool'da forma giymekte olup aynı zamanda Japonya millî futbol takımının önemli bir oyuncusudur.

Endō'nun profesyonel futbol kariyeri J1 Lig kulübü Shonan Bellmare'de başladı. Performanslarıyla dikkat çekerek takımının 2013'te küme düşmesinin ardından J1 Ligi'ne geri yükselmesine yardımcı oldu. Endō, 38 lig maçında 7 gol atarak Shonan Bellmare'in 2014 J.League 2 şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı. Başarılı performansını bir sonraki sezona da taşıyarak 31 lig maçında 4 gol atıp takımının rahat bir şekilde 8. sırada bitirmesine katkı sağladı.

2016'da Endō, J1 Lig'de önemli bir kulüp olan Urawa Red Diamonds'a transfer oldu. Urawa'daki zamanı, 2016 J.League Kupası ve 2017 AFC Şampiyonlar Ligi zaferi gibi önemli başarılarla doluydu, bu da onun orta sahada gösterdiği yetenek ve esnekliği gösterdi.

Japonya'daki başarılı döneminin ardından Endō, 2018'de Belçika Pro Ligi kulübü Sint-Truiden'e transfer oldu ve daha sonra 2019'da Bundesliga kulübü VfB Stuttgart'a kiralandı. Daha sonra Stuttgart'a kalıcı olarak transfer olan Endō, son sezonunda takımı kaptanlığını yaparak etkileyici performanslar ve önemli gollerle unutulmaz bir iz bıraktı.

Endō'nun yetenekleri ve liderlik nitelikleri Liverpool'un dikkatini çekti ve Ağustos 2023'te Premier Lig kulübüyle dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Liverpool'daki debut'u övgülerle karşılanan Endō, sahadaki adaptasyonu ve etkisiyle dikkat çekti.

Uluslararası alanda, Endō FIFA Dünya Kupaları ve AFC Asya Kupaları dahil çeşitli turnuvalarda Japonya'yı temsil etti. Millî takım debutunu 2015'te yapan Endō, 2023 Haziran'ında takım kaptanlığını aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.