Ayhan Bora Kaplan davasında flaş gelişme!

Ayhan Bora Kaplan dosyasının gizli tanığı Serdar Sertçelik yakalandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 16:00
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 17:26
Ayhan Bora Kaplan davasında flaş gelişme!
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan  Serdar Sertçelik, ayağında elektronik kelepçe olmasına rağmen firar etmişti.

Sertçelik hakkında, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmıştı.

 Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı öğrenildi.

Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları, Sertçelik'in iadesi için harekete geçti.

Serdar Sertçelik neden aranıyor? Serdar Sertçelik'in Ayhan Bora kaplan Davasıyla ilgisi nedir?

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin devam eden davada önemli bir gelişme yaşandı. Gizli tanık olarak dinlenen ve M7 kod adıyla bilinen Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçması ve gizli tanıklık süreci tartışmalara yol açtı.



26 Nisan tarihli duruşmada, Mahkeme Başkanı, savcılığın gizli tanık M7'nin kontrol tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle duruşmada hazır edilemeyeceği bilgisini verdi. Mahkeme, tutuklu 8 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar vererek duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.



Bu süreçte, soruşturmanın emniyet ayağında çarpıcı iddialar gündeme geldi. Gizli tanık M7'nin aslında davanın sanıklarından Serdar Sertçelik olduğu ve ev hapsindeyken yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Sertçelik, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele birimi hakkında şaşırtıcı iddialarda bulundu.

4 Mayıs'ta Emniyet Müdürü Şevket Demircan ile yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarını yayınlayan Sertçelik, tehditle zorla gizli tanık yapıldığını ve kendisi üzerinden bir komplo kurulmaya çalışıldığını öne sürdü. Ayrıca, emniyetin daha önce AK Parti'de bakanlık yapmış ve aktif görevde bulunan bazı bürokratların isimlerini de dosyaya eklemeye çalıştığını iddia etti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.