Gıda denetimlerinde rekor ceza!

Ankara Valiliği, 2024 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde, Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı hareket eden işletmelere toplam 21 milyon lira ceza kesti. Denetimlerde 41 bin 403 işletme kontrol edildi, 176 olumsuz numune sonucu tespit edildi, ve insan sağlığına zararlı gıdalar imha edildi.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
30 Mayıs 2024 18:01
GÜNCELLEME
30 Mayıs 2024 18:18
Gıda denetimlerinde rekor ceza!
Kay
Kaynak Kaynak: DHA

Ankara Valiliği, il genelinde güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla yürütülen denetimler kapsamında, 2024 yılının ilk 5 ayında Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı hareket eden işletmelere toplam 21 milyon lira tutarında idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Ankara'da tüketici sağlığının korunması amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 41 bin 403 işletmenin kontrol edildiği belirtildi. 2024'ün ilk 5 ayını kapsayan bu denetimler, rekor ceza miktarıyla dikkat çekti.

2024'ün İlk 5 Ayında Rekor Ceza

Açıklamada, "Alınan 1389 numunenin 176'sı olumsuz sonuçlanmış, bu sonuçlar neticesinde Türk Gıda Kodeksi'ne aykırı hareket eden işletmelere toplamda 21 milyon lira tutarında 342 adet idari yaptırım kararı uygulanmıştır." ifadesi yer aldı.

Tüketimi Uygun Olmayan Gıdalar İmha Edildi

Denetimler sırasında etiketsiz, taklit ve tağşişli ürünler ile insan sağlığı açısından tüketimi uygun olmayan gıda maddelerine el konulduğu ve bu ürünlerin imha edildiği bildirildi. Ayrıca, tespit edilen olumsuzluklar nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurularında bulunulmuş, sorumlular hakkında idari ve adli süreçler başlatılmıştır.

Ankara Valiliği, açıklamasında, "Ankara il genelinde vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi noktasında yürütülen çalışmalar, bundan sonraki süreçte de titizlikle sürdürülecektir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.