Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor

Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor. Bugün gerçekleştirilecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’nin Türkiye Belediyeler Birliği başkanı adayı oldu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
05 Haziran 2024 12:14
GÜNCELLEME
05 Haziran 2024 12:58
Türkiye Belediyeler Birliği seçime gidiyor
O
Onur Çetinkaya Editör

31 Mart seçimlerinin geride kalmasının ardından bu kez Türkiye Belediyeler Birliği'nde seçim heyecanı yaşanacak.

Seçimde 860 delegenin oy kullanacağı belirtilirken yerel seçimde yüzde 37.7 oyla birinci parti çıkan CHP de belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği'nde başkan ve yönetimi belirleyecek.

Bugün  gerçekleştirilecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş en güçlü adaylar arasında yer alıyordu.

CHP kararını verdi 

İmamoğlu'nun da Yavaş'ın da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığını istediği öne sürülürken Yavaş ve İmamoğlu arasında yarış yaşanmaması için  CHP parti yönetimi bir aday üzerinde uzlaşı aradı ve sonunda CHP Genel Başkanı  Özgür Özel partisinin kararını açıkladı.

Partinin ortak tercihini açıklayan Özel, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'na, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdiklerini açıkladı.

Türkiye Belediye Birliği'nin başkanlık koltuğunda eski Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz oturuyordu. 

CHP'den AK Parti'ye teklif 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, bugün yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri öncesi AK Parti, DEM Parti, MHP ve YRP ile birlik idaresindeki sandalye dağılımına dair görüştü. Zeybek, TBB yönetiminde 8 CHP üyesinin yanı sıra, AK Parti'nin 3, DEM Parti, MHP ve YRP'nin ise birer üye ile temsil edilmesini önerdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.