Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Levent Koç, Erdal Beşikçioğlu ve Nihat Yalçın’a ziyaret

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyet, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’ı makamlarında ziyaret ederek AKK'nin planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
05 Haziran 2024 15:36
GÜNCELLEME
05 Haziran 2024 16:03
Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’dan Levent Koç, Erdal  Beşikçioğlu ve Nihat Yalçın’a ziyaret
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ortak akıl ilkesi doğrultusunda hareket eden Ankara Kent Konseyi (AKK),  ilçe belediye başkanlarını ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu olan siyasi partilerin temsilcilerini ziyaret etmeye devam ediyor.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile beraberindeki heyet bu kapsamda, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’a ziyaret gerçekleştirdi.

Yılmaz: ‘‘Ankara Kent Konseyi olarak Haymana Belediyesinin yanındayız’’

Haymana Belediyesinde gerçekleşen ziyarette AKK Halil İbrahim Yılmaz, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’a AKK yürütme Kurulu üyeleri ve Çalışma Grubu sözcülerini tanıttı.

Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi veren Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimlerinde elde ettiği başarıdan dolayı Haymana Belediye Başkanı Levent Koç’u tebrik etti.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz şöyle dedi:

“Haymana Belediyesinin yanındayız’’

 ‘‘Türkiye’de 2005’te başlayan süreç 2006’dan bu yana kanunlaştı, Belediyeler Kanunu’nda var ama Ankara örneğinin bu kadar güçlü olmasının nedeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nın o hiyerarşinin dışındaki kentteki bütün dinamikleri kent yönetime katma iradesinden kaynaklanıyor. Bizim 2 bine yakın paydaşımız var ve her kurum, kuruluş bir kişiyle temsil ediliyor. Ankara Kent Konseyi olarak yeni dönemde Haymana Belediyesinin yanındayız’’

Kırsal kalkınma, peyzaj, çiçekçilik, kaplıca turizmi ve milli mücadelenin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi konularında her türlü desteğe açık olduklarını belirten Haymana Belediye Başkanı Levent Koç da, AKK heyetine ziyaret için teşekkürlerini iletti.

Levent Koç, Haymana yöresinde yetişen Zarif Akyıldız Çiçeği görselli tablo, Halil İbrahim Yılmaz ise Gordiyon Antik Kenti ve Arslanhane Camisi ile ilgili bilgilerin yer aldığı eseri hediye etti.

Etimesgut Belediyesine hayırlı olsun ziyareti

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Etimesgut Belediyesine geçti. Ziyarette Yılmaz yerel seçimlerdeki başarısından dolayı , Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçiloğlu’nu tebrik eden Yılmaz, AKK çalışmalarını paylaştı.

Halil İbrahim Yılmaz, yeni dönemde kültür sanat konularında Etimesgut Belediyesiyle birlikte iş birliği yapmak istediklerini de Beşikçioğlu’na aktardı.

Yalçın: “Ankara için neler yapabiliriz onu önemsiyoruz”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindekiler AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın’ı da makamında ziyaret etti.

Ankara’nın temel sorunlarını ortak akılla çözmek için güçlerini birleştirmek istediklerini belirten Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Ortak aklın her alanda çalışması lazım”

“Büyükşehir Belediye Meclisi, sokak hayvanlarıyla ilgili hangi kararı alacaksa bu eller asla aşağı inemez. Tatlar bölgesindeki atık suyu analiz yapsak gittiğimiz felaketi göreceğiz. Yeşil alanların artırılması lazım… Sporu artırmamız lazım. El birliğiyle sorumluluk almamız lazım. Dayanışmayı kolaylaştırmamız lazım. Ortak aklın her alanda çalışması lazım… Milli Mücadelenin karargâhı, burası… Yurt dışına çocuklarımız gitmek zorunda kalmasınlar.”

“Bizim partimiz Ankara”

“Bu kente Anadolu’daki öğrencilerimizi getirmemiz lazım. Hepimiz Ankara için buradayız. Ankara’nın bir master planı yok bunun yapılması lazım. Sizinle bir politika belirleyelim gücümüz daha da artıralım. Birlikte kente hizmet edelim. Burada olmak bize güç katar. Tartışmadığımız bir alanımız, yuvarlak bir masamız, kararlar aldığımız bir ortak aklımız olsun. Ortak akılla ortaya başka bir değer çıksın. Bizim partimiz Ankara… Kent Konseyi hesap verebilirliğin sürdürülebilirliğin yeri” derken, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Yalçın ise şunları söyledi: “Ben gerçekten ziyaretinizden çok memnun duydum. Ankara Kent Konseyinin bu kadar kapsamlı çalışmalar yaptığını bilmiyordum. Burada o ne yapmış bu ne yapmıştan ziyade Ankara için neler yapabiliriz onu önemsiyoruz. Sonuna kadar da Ankara’ya yapılacak her yatırımın yanında olacağımızı her zaman ifade ediyoruz. Yapılacak ne varsa adım atmaya hazırız. O yüzden bu görevleri yürütüyoruz. Bütün tartışmalarımızın sonucunda Ankara var. Ankara için ne yapabiliriz bizim için önemli olan bu. Biz çalışmak için hazırız.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.