Cenaze hazırlığı sırasında 'dirilen' kadın şaşkınlık yarattı

ABD'nin Nebraska eyaletinde, öldüğü sanılan bir kadının cenazesi için hazırlık yapıldığı sırada sağ olduğu anlaşıldı. Olay, huzurevinde ölü ilan edilen 74 yaşındaki Constanze Glantz'ın cenaze evine nakledilmesi sırasında ortaya çıktı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
05 Haziran 2024 17:14
GÜNCELLEME
05 Haziran 2024 17:43
Cenaze hazırlığı sırasında 'dirilen' kadın şaşkınlık yarattı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Cenaze levazımatçısı çalışanları, Glantz'ın hala nefes aldığını fark ederek acil müdahalede bulundu ve durumu yetkililere bildirdi. Glantz, iki saat önce huzurevinde ölü ilan edilmişti. Durumu fark eden cenaze evi personeli, kalp masajı yaparak kadının yaşadığını doğruladı ve hemen hastaneye kaldırılmasını sağladı.

Polis yetkilisi Ben Houchin, olayla ilgili yaptığı açıklamada, huzurevi personelinin suç işleme niyeti olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını belirtti. Houchin, "Bu çok sıra dışı bir vakaydı. 31 yıldır görev yapıyorum ve böyle bir durumla hiç karşılaşmadım" dedi. Glantz'ın tedavi edilemeyecek hastaların yattığı bölümde bulunması ve ölümünün beklenen bir durum olması nedeniyle adli tıp yetkilisi gönderilmediği ifade edildi. Ayrıca, Glantz'ı son yedi gün içinde bir doktorun gördüğü ve doktorun ölüm sertifikasını imzalamaya hazır olduğu da vurgulandı.

Şu anda Glantz'ın sağlık durumu bilinmiyor, ancak ailesine haber verildiği kaydedildi. Polis, olayın merkezindeki cenaze levazımatçısı ve huzurevinin adını açıklamadı. BBC, yerel medyada adı geçen huzureviyle ve cenaze levazımatçısıyla temasa geçerek yorum almaya çalıştı. Cenaze levazımatçısı, yazılı açıklamasında, "Haberlerde geçen olayda müdürlerimiz ve personelimizin tutumundan gurur duyuyoruz" dedi.

Benzer bir olay, geçen yıl Ekvador'da yaşanmıştı. 76 yaşındaki Bella Montoya, felç geçirdikten sonra ölü ilan edilmiş ve tabuta konulmuştu. Ancak tabut beş saat sonra açıldığında hala canlı olduğu anlaşılmıştı. Montoya, birkaç gün sonra hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.