İsrail ordusu BM okuluna sığınan Filistinlileri vurdu; 39 ölü

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki UNRWA'ya ait yerinden edilenlerin barındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucu 39 kişi öldü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 10:05
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 10:44
İsrail ordusu BM okuluna sığınan Filistinlileri vurdu; 39 ölü
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı'na (UNRWA) ait yerinden edilenlerin barındığı bir okulu bombaladı.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi Telegram hesabından, İsrail ordusunun, Nusayrat Mülteci Kampı 2. bölgesinde onlarca yerinden edilmiş insanın barındığı bir okulda katliam gerçekleştirdiğini duyurdu.

UNRWA'ya ait yerinden edilenlerin barındığı okula düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 32’den 39'a çıktı.

Saldırı sonucu ölen Filistinlilerin cenazeleri ve onlarca yaralı Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü.

Halen ölü ve yaralıların getirildiği hastanenin, kapasitesinin üç katı yaralı ve hastalarla dolduğu bildirildi.

Açıklamada, hem İsrail'in soykırım suçu işlemesi hem de ABD’nin  İsrail'e silah ve askeri destek vererek soykırımın devamına yeşil ışık yakması kınandı.

Tüm dünyaya, Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail-Amerikan saldırılarını kınamaları ve savaş suçlularının yargılanması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, uluslararası toplum ile Birleşmiş Milletler’den, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapmaları istendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.