Milli Savunma Bakanlığı'ndan "erteleme yetmez, sözde seçim tamamen iptal edilmeli" uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütü ve uzantılarının Suriye’de yapmaya kalkıştıkları sözde seçimler konusunda gerekli uyarıları yaptığına işaret ederek, “Bu sözde seçimler tamamen iptal edilmelidir. Böyle bir durumun kabul edilmesi söz konusu olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 12:02
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 12:31
Milli Savunma Bakanlığı'ndan ''erteleme yetmez, sözde seçim tamamen iptal edilmeli'' uyarısı
AA
Kaynak AA

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Akjtürk,  Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), tehditleri kaynağında bertaraf etmeyi öngören savunma ve güvenlik stratejisi çerçevesinde, son bir haftada 59 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 1 Ocak'tan bugüne kadar 521'i Irak'ın, 630'u Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1151'e ulaştığını belirten Aktürk,  bu hafta Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı teröristin Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğu bilgisini paylaştı.

Aktürk, sınırların, çok yönlü ve katmanlı güvenlik sistemiyle kesintisiz bir şekilde korunduğuna  da dikkati çekti.

Son bir haftada yasa dışı yollarla hududu geçmeye çalışan 344 kişinin yakalandığını kaydeden Aktürk, 1343 şahsın ise hududu geçemeden engellendiğini ifade etti. Aktürk, böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 5 bin 5'e yükseldiğini, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 58 bin 292 olduğunu söyledi.

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, Yunan mevkidaşıyla görüşecek

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın, Arnavutluk'ta icra edilen 17'nci Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nda bugün Yunan mevkidaşı ile ikili görüşme gerçekleştireceğini de aktardı.

Milli Savunma Üniversitesinden bir heyet de 6-9 Haziran tarihlerinde Yunan Milli Savunma Kolejini ziyaret edecek.

Tuğamiral Aktürk, İsrail'in, 7 Ekim 2023'ten bu yana insanlık dışı saldırılarıyla 37 bin masum Filistinlinin ölümüne sebep olduğuna da işaret etti.

Aktürk şu değerlendirmede bulundu:


Basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MSB kaynakları, Kayseri'de kaza kırıma uğrayan SF-260D tipi uçağın düşme nedeninin inceleme sonrası ortaya çıkacağını ifade etti.

Bakanlık kaynakları, terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG tarafından Suriye'nin kuzeyinde yapılmak istenen sözde seçimlerle ilgili soruya karşılık şu değerlendirmede bulundu:


ABD'den alınacak F-16 uçaklarıyla ilgili sorular üzerine  kaynaklar, tedarik sürecinin daha önce açıklanan  takvime uygun olarak olumlu şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.