OPEC'ten petrol talebinde artış tahmini

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC),küresel petrol talebinin bu yıl günlük 2,2 milyon varil artmasını bekliyor. Bu açıklama, OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays’tan geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 14:04
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 14:18
OPEC'ten petrol talebinde artış tahmini
AA
Kaynak AA

El-Gays, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında düzenlenen oturumda değerlendirmelerde bulundu.

El-Gays, konuşmasında dünyanın tüm enerji kaynaklarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, enerji alanında ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Zararlı emisyonların azaltılması gerektiğini ifade eden el-Gays, ancak petrol endüstrisinin sıklıkla haksız yere eleştirildiğini savundu.

OPEC+ grubunun üretim anlaşmaları konusunda yapılan spekülasyonlara değinen el-Gays, kamuoyunun tepkilerinin genellikle olumsuz olduğunu ve hangi hikayenin duymak istendiğinin belirsiz olduğunu ifade etti.

El-Gays, OPEC'in ekonomik büyüme, arz ve talep gibi temel unsurlara odaklandığını vurguladı.

Küresel petrol talebi hakkında da değerlendirmelerde bulunan el-Gays, 2024'ün ilk çeyreğinde günlük 2,3 milyon varil artış yaşandığını ve ilk çeyreklerin genellikle talebin en düşük olduğu dönemler olduğunu belirtti.

El-Gays, bu yıl ise küresel petrol talebinin günlük 2,2 milyon varil artacağı yönündeki tahminlerini paylaştı.

OPEC'in 2023 yılına ilişkin en başarılı petrol talep tahminlerini yaptığını dile getiren El-Gays,  diğerlerinin sürekli olarak tahminlerini revize etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.