Lewie Coyle kimdir?

EFL Şampiyonası kulübü Hull City'de oynayan ve kaptanlık yapan İngiliz profesyonel futbolcu Lewie Coyle kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 14:01
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 14:12
Lewie Coyle kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Lewie Jacob Coyle, EFL Championship takımlarından Hull City'de sağ bek olarak görev yapan İngiliz profesyonel bir futbolcudur ve 2022-23 sezonu için kulüp kaptanlığına atanmıştır. Coyle'ün futbol kariyeri, Chelsea ve Barcelona ile ilişkilendirilen ve sadece 10 yaşında dikkat çeken bir tıklama skandalıyla başladı. Bu erken zorluklara rağmen, Coyle'ün yeteneği Leeds United'da ilk kez Rotherham United'a karşı kazanılan zaferli FA Cup maçında sahneye çıktığında ortaya çıktı.

Coyle'ün kariyeri, 2017-18 sezonu için Fleetwood Town'a kiralık olarak katılmasıyla başka bir döneme girdi. Eski Leeds baş antrenörü Uwe Rosler'in rehberliğinde Coyle, becerilerini sergiledi ve Players' Player of the Year Ödülü ve taraftar oylamasıyla Junior Cod Army Player of the Year Ödülü gibi ödüller aldı.

Fleetwood Town'daki başarısı, kalıcı bir taşınmaya yol açtı ve burada çok yönlülüğü ve özverisiyle etkileyici performanslarını sürdürdü. Coyle'ün yolculuğu 2020'de Hull City'e gitti, burada hızla anahtar bir oyuncu haline geldi. Liderlik özellikleri, 2022-23 sezonu için kulüp kaptanı olarak atanmasıyla tanındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.