Galericiyim diyerek sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdı

Hatay'dan Erzurum'a gelerek internetten gördüğü hafif ticari aracı 560 bin liraya satın almak isteyen Selçuk S. (39), ruhsat sahibi Bülent C. (32) ile noterde buluştuğu sırada dolandırıldığını fark etti. Sazan sarmalı yöntemiyle dolandırıldıkları anlaşılan Selçuk S. ve Bülent C., polise giderek şikayette bulundu. Selçuk S., "Gönderdiğim paranın içinde depremde kaybettiğim 3 yaşındaki kızımın da parası vardı" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 15:13
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 15:42
Galericiyim diyerek sazan sarmalı yöntemiyle dolandırdı
DHA
Kaynak DHA

Hatay'da esnaflık yapan Selçuk S., internette gördüğü ve piyasa fiyatının çok altında satılan hafif ticari araca ilgi gösterdi. İlan sahibiyle iletişime geçen Selçuk S., kendisini galerici olarak tanıtan ve adının Caner olduğunu söyleyen kişi ile 560 bin liraya anlaştı. Aracı almak için Erzurum'a giden Selçuk S., ruhsat sahibi Bülent C. ile buluştu. 

Araç sanayide ekspertiz raporu alınmasının ardından, satış işlemleri için notere gidildi. Noterde galerici Caner ile tekrar telefonla görüştüğünde, Caner 560 bin lirayı E.D. adına kayıtlı IBAN numarasına göndermesini istedi.

Selçuk S. parayı gönderdi, ancak Bülent C., hesabına henüz para yatmadığını belirterek beklemeleri gerektiğini söyledi. 

Selçuk S., galerici Caner'e ulaşamayınca dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine Selçuk S. ve Bülent C., durumu yakın bir yerde bulunan trafik polislerine bildirdi.

"Para gelmeyince dolandırıldığımızı anladık"

Selçuk S., olayı şöyle anlattı:

Hiç fiyat konuşmadılar

Bülent C. (32), aracını 810 bin liraya satışa koyduğunu ve galerici Caner ile 800 bin liraya anlaştıklarını belirtti. Bu kişi bin lira kapora göndererek ilanı yayından kaldırmasını istedi.

Galericinin uyarıları nedeniyle Selçuk S. ile hiçbir şekilde fiyat konuşmadıklarını ifade eden Bülent C., "Bize kendini galerici olarak tanıtıp, aslında dolandırıcı olan kişi, bana sürekli 'Abi sen müşteri ile muhatap olma, ben hallediyorum' diyordu" diye konuştu. Selçuk S. ve Bülent C., dolandırıldıklarını anladıktan sonra emniyete giderek şikayetçi oldu. Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.