Dilan ve Engin Polat davasında hakim çekildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davanın hakimi, dava sürecinde çekilme kararı aldı. Hakim, dilekçesinde, Dilan Polat'ın avukatının odasında özel görüşme baskısı yaptığını iddia etti.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
06 Haziran 2024 23:33
GÜNCELLEME
06 Haziran 2024 23:50
Dilan ve Engin Polat davasında hakim çekildi
EK
Esra Koçak Editör

Dilan Polat ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davanın hakimi, dava sürecinde çekilme kararı aldı. Hakim, dilekçesinde, Dilan Polat'ın avukatının odasında özel görüşme baskısı yaptığını iddia etti. 

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Dilan Polat ve Engin Polat'ın azmettiricilik suçlamasıyla yargılandığı davadan çekilme kararı aldı. Hakim, hazırladığı dilekçede, Dilan Polat'ın avukatının odasında özel görüşme yapmak için baskı yaptığını iddia etti. Bu durumun yargı sürecini etkileyebileceği ve tarafsızlığını zedeleyebileceği gerekçesiyle davadan çekilme kararı aldı.

Dilan Polat'ın avukatı adliyede hakim ile tartıştı. O hakim de davadan çekilme kararı aldı. Ünlü fenomen Dilan Polat 7 aydır cezaevinde ve Polat'ın yargılandığı başka davalar da var. Onlar da biri de şarkıcı Banu Parlak'ın iş yerine yapılan silahlı saldırı olayı. Duruşmada hakim saldırı dosyasının çete lideri Barış Boyun'un davasıyla birleştirilmesi kararı vermişti.

İstinaf mahkemesi birleştirme kararını bozdu

Ama İstinaf Mahkemesi bu kararı bozdu. Hakimin davaya devam etmesini istedi. Ancak o hakim Recep Baş dün bir dilekçe verdi. Kanal D haberin ulaştığı dilekçeye göre davadan çekilmek istiyordu.

Dilekçesinde Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ile yaşadıklarını anlattı Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ile mahkeme hakimi Recep Baş koridorda karşılaştı. Avukat Kaya hakim Recep Baş'a odasında görüşmek istediğini söyledi. Hakim bu isteğe olumsuz yanıt verdi.

Kanal D'nin yayınladığı hakimin çekilme talebini içeren dilekçe şöyle:Kanal D'nin yayınladığı hakimin çekilme talebini içeren dilekçe şöyle:

"Mahkememize ait yukarıda esas sayısı yazılı dosyanın  tensibi yapılıp ara karar kurulduktan sonra 03.06.2024 tarihinde saat 11.00 sıralarında duruşma salonu ile kalem arasında koridorda sanık Dilan Polat müdafii Avukat Hüseyin Kaya'nın mahkeme hakimini mübaşir huzurunda sözlü olarak tehdit ettiği ve zorla hakimin odasına girdiği anlaşılmıştır. Mahkeme hakimi bu durumu zapta geçirip şikayetçi olmuş ve Adalet Bakanlığı'nın 03.06.2024 tarih ve ... sayılı oluruyla Avukat Hüseyin Kaya hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. Ayrıca duruşma hakimi, Avukat Hüseyin Kaya'nın kendisiyle görüşmek için odasında baskı yapmaya çalıştığını, bu görüşmenin odada yapılmadığını, tüm bu olayların ardından kendisine karşı görev yapma inancının zedelendiğini ve bu nedenle çekilme talebinde bulunduğunu belirtmiştir. Hakimin beyanları doğrultusunda duruşma hakimi davadan çekilmiştir. Bu itibarla CMK'nın 30/1 maddesi gereğince çekilme talebinin kabulü ile dosyaya bakacak başka bir hakimin görevlendirilmesini talep ederim. Gereği rica olunur."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.