THY uçağı acil durum bildirdi: Uçak saatler sonra İstanbul’a döndü!

Türk Hava Yolları'na ait TK801 sefer sayılı İstanbul-Panama seferini yapan bir yolcu uçağı, Fransa hava sahasında acil durum bildirdi ve ilk olarak Paris'e yönlendirildi. Ancak, daha sonra İstanbul'a iniş yapmak üzere yönlendirildi ve akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde indi. Olayın nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, teknik bir arıza iddiaları gündeme geldi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 00:05
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 00:07
THY uçağı acil durum bildirdi: Uçak saatler sonra İstanbul’a döndü!
AK
Afife Kaya Editör

Türk Hava Yolları'na ait TK801 sefer sayılı İstanbul-Panama seferini yapan bir yolcu uçağında beklenmedik bir durum yaşandı. Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı, Fransa hava sahasında iken acil durum bildirdi. Uçuş ekibi, TC-LLN kuyruk tescilli uçakta acil durum kodunu duyurduğunda, hemen Paris'e yönelmek için Biskay körfezi üzerinden dönüş yapma kararı aldı.

Ancak, bir süre sonra bu karardan vazgeçilerek, uçağın iniş için İstanbul'a yönlendirilmesine karar verildi. Acil durumun nedeni hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, iddialara göre teknik bir arızadan kaynaklandığı öne sürüldü.

Saatlerce havada kalan uçak, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Türk Hava Yolları yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.