17 ülkeden İsrail ve Hamas'a ateşkes çağrısı

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya'nın da aralarında yer aldığı 17 ülkeden ateşkes anlaşmasının kabul edilmesi için İsrail ve Hamas'a, "Taviz verin "çağrısı geldi.

Ank
Kaynak Ankara Masası
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 09:47
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 10:07
17 ülkeden İsrail ve Hamas'a ateşkes çağrısı
Ank
Kaynak Ankara Masası

İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana süren ve soykırıma dönüşen saldırılarında en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 654 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu,  okullardan hastanelere, ibadethanelerden yardım kuruluşlarına her noktayı hedef aldı.

Gazze yerle bir olurken enkaz altında binlerce ölü olduğu tahmin ediliyor.

Netahyanu’nun son olarak Refah’ı hedef alması ve yardım imkanlarının neredeyse tamamen ortadan kalkmasıyla baş gösteren açlığın soykırımın boyutlarını artırması dünyada tepki çekiyor.

Hamas’ın elinde rehine durumdaki vatandaşlarını kurtarmak ve bu tabloyu sona erdirmek için harekete geçen 17 ülke liderinden ortak açıklama geldi.

17 ülkeden ortak ateşkes açıklaması

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanabilmesi amacıyla; ABD, Arjantin, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Danimarka, Fransa, Almanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İspanya, Tayland ve İngiltere liderleri, ortak yazılı açıklamaya imza attı.

Beyaz Saray'dan yayımlanan açıklamada, "şöyle denildi:


"Ateşkes için taviz verin"

17 lider, sundukları  teklifin Gazze'de ateşkesin ve Gazze'nin yeniden inşasının yanı sıra İsrailliler ve Filistinliler için güvenlik garantileri, kalıcı ve uzun vadeli bir barış ile iki devletli çözüm fırsatlarına yol açacağının altını çizdiler.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.