2024 Zilhicce orucu ne zaman başlayacak?

Zilhicce orucu nedir? Zilhicce orucu ne zaman başlayacak?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 11:06
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 11:11
2024 Zilhicce orucu ne zaman başlayacak?
SM
Suat Mutlu Editör

Hicri takvimin son ayı olan Zilhicce, Müslümanlar için büyük önem taşıyor. Zilhicce ayının ilk dokuz gününde oruç tutmak, dini kaynaklarda tavsiye edilmektedir. İşte, 2024 Zilhicce ayı hakkında merak edilenler...

Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Hicri takvime göre yılın 12. ve son ayı olan Zilhicce, 7 Haziran Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek.

Zilhicce Orucu Ne Zaman Başlayacak?

Zilhicce ayının ilk dokuz gününde oruç tutmak, Hz. Muhammed'in sünnetine dayanarak tavsiye edilmiştir. Bu dokuz gün boyunca oruç tutmak, manevi olarak büyük faydalar sağlar. Zilhicce ayının 10. günü ise Kurban Bayramı'nın ilk günü olarak kutlanır.

Hz. Muhammed'in Zilhicce'nin ilk dokuz gününde oruç tuttuğu rivayet edildiğinden, bu günlerde oruç tutmak müstehaptır. Ancak, hacda bulunanların Arefe günü (9. gün) oruç tutması, sıkıntıya ve halsizliğe sebep olabileceği gerekçesiyle mekruh kabul edilmiştir. Peygamber Efendimiz, Arefe gününün fazileti hakkında, "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş ve "Arefe günü tutulan orucun, önceki ve sonraki birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" demiştir (Müslim, Sıyâm, 196-197).

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.