Daryl Dike kimdir?

EFL Şampiyonası kulübü West Bromwich Albion ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımında oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Daryl Dike kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 12:52
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 13:35
Daryl Dike kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Daryl Enyinnaya Dike, 3 Haziran 2000 doğumlu Amerikalı profesyonel bir futbolcudur ve EFL Championship kulübü West Bromwich Albion ile Amerika Birleşik Devletleri milli futbol takımında forvet olarak görev yapmaktadır.

Gençlik Yılları

Edmond, Oklahoma'da doğan Dike, Edmond North High School'da futbol oynadı ve takımının kaptanlığını yaparak üç kez Oklahoma En İyi Ofansif Oyuncu seçildi. Lise kariyerinde Oklahoma 6A eyalet rekoru olan 70 gol atan Dike, takımının bir eyalet şampiyonluğu kazanmasına da yardımcı oldu. 2018 yılında Oklahoma'nın Gatorade Yılın Oyuncusu seçildi.

Üniversite Kariyeri

Dike, 2018 NCAA Division I erkekler futbol sezonu öncesinde Virginia Cavaliers için ulusal bir oyun mektubu imzaladı. Üniversite kariyerine yedek olarak başlayan Dike, sezonun bir ayı dolmadan düzenli bir başlangıç yaptı. 18 Eylül 2018'de ilk üniversite maçına çıkan Dike, FIU'ya karşı oynanan 2-0'lık galibiyette 34 dakika sahada kaldı. 2018 sezonunu 13 maçta, beş gol ve bir asistle tamamladı. Dike, 2018 sezonunda ACC All-Freshman Takımı'na ve ACC Akademik Onur Listesi'ne seçildi.

Dike, Virginia için ikinci yılında 23 maçın tamamında başlangıç yaptı. 2019 sezonunda Virginia'yı goller ve asistlerde öne çıkaran Dike, 10 gol atarak ve sekiz asist yaparak Cavaliers'ı önderlik etti. Dike, 13 Aralık 2019'da, Wake Forest'a karşı oynanan College Cup yarı finalinde Virginia'nın iki golünü de attı. 15 Aralık 2019'da, Dike, Georgetown'a karşı oynanan 2019 NCAA Division I Men's Soccer Championship Finali'nde eşitlik golünü attı ve maçı uzatmalara taşıdı ancak Virginia penaltılarda kaybetti. Bu maçın ardından Dike, NCAA Division I Men's Soccer Tournament Most Outstanding Player ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Dike, All-ACC İkinci Takımı'na seçildi.

Profesyonel Kariyeri

Orlando City: Dike, 9 Ocak 2020'de, Orlando City tarafından 2020 MLS SuperDraft'ın ilk turunda (5. genel sıra) seçildi. Dike, 25 Temmuz 2020'de Montreal Impact karşısında MLS is Back Turnuvası'nın son 16 turunda 75. dakikada oyuna dahil olarak profesyonel futbol kariyerine başladı. Dike, 22 Ağustos'ta takımının Inter Miami'ye 3-2 yenildiği ilk resmi MLS maçında ilk golünü attı. Aynı hafta içinde Nashville SC'ye karşı oynanan maçta ise ilk kariyer golünü kaydetti. Ağustos 2020'de, beş maçta üç gol ve iki asistle oynayarak MLS Ayın Oyuncusu seçildi. Ekim ayında, MLS'in Rookie of the Year ödülünü almasa da, 22 Yaş Altı 22 oyuncu arasında en yüksek sıralamayı elde etti.

Barnsley'ye Kiralık: 2021'de Barnsley'ye kiralanan Dike, bu dönemde İngiltere'de etkili bir performans sergileyerek Barnsley

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.