Josh Maja kimdir?

EFL Şampiyonası kulübü West Bromwich Albion'da oynayan profesyonel futbolcu Josh Maja kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 14:14
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 14:28
Josh Maja kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Joshua Erowoli Orisunmihare Oluwaseun Maja, 27 Aralık 1998'de doğan bir profesyonel futbolcudur ve şu anda EFL Championship takımlarından West Bromwich Albion'da forvet olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri

Sunderland Maja'nın profesyonel kariyeri Sunderland'de başlamıştır. Manchester City tarafından burs teklif edilmemesi üzerine, Fulham ile Mart 2015'te Sunderland arasında bir anlaşma yapılmıştır. İlk profesyonel sözleşmesini Sunderland ile Mayıs 2016'da imzalamıştır. Maja, Sunderland'de profesyonel debutunu Eylül 2016'da yapmış ve 49 maçta 18 gol atarak önemli katkılarda bulunmuştur.

Bordeaux Ocak 2019'da Maja, Fransa Ligue 1 takımlarından Bordeaux'ya dört buçuk yıllık bir sözleşmeyle transfer olmuştur. Bordeaux'da etkili bir performans göstermiş ve yeteneklerini sergilemiştir. Sonrasında 2021 ve 2022'de Fulham ve Stoke City'e kiralık olarak gitmiştir.

Kiralık Dönemler ve Dönüş Fulham'daki kiralık döneminde Maja, Premier Lig kampanyalarında önemli bir rol oynamıştır. Daha sonra Stoke City'e kiralık olarak katılmış ve burada da gollerle katkı sağlamıştır. 2022-23 sezonu için Bordeaux'a döndükten sonra Ligue 2'de başarılı bir dönem geçirmiştir ve ardından 2023 Ağustos'unda West Bromwich Albion'a transfer olmuştur.

West Bromwich Albion Maja, West Bromwich Albion için Swansea City ile yapılan bir şampiyonluk maçında ilk kez forma giymiştir. Bazı fiziksel ve sakatlık sorunlarıyla karşılaşmasına rağmen, performansıyla etkileyici bir izlenim bırakmayı başarmıştır.

Milli Takım Kariyeri

Maja, 2019'da Ukrayna ile yapılan bir hazırlık maçında Nijerya milli takımı formasını ilk kez giymiştir. Hem kulüp hem de milli takımdaki yetenekleri ve katkıları, Maja'yı futbol dünyasında parlak bir yetenek olarak göstermektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.