Ankara Valisi Vasip Şahin: “Ankaralıların sağlığına kasteden insanları affetmemiz mümkün değil”

Ankara Valisi Vasip Şahin, 140 milyon liralık sahte gıda ve diş malzemeleri operasyonuna ilişkin ayrıntıları paylaştı. Şahin, “Ankaralıların sağlığına kasteden insanları affetmemiz mümkün değil. Buradan tekrar ikaz ediyorum. Buna yeltenenler ayaklarını denk alsınlar." dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 15:56
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 16:37
Ankara Valisi Vasip Şahin: “Ankaralıların sağlığına kasteden insanları affetmemiz mümkün değil”
AA
Kaynak AA

Keçiören Aktepe Şehit Dursun Candan Polis Merkezi Amirliği, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Vali Vasip Şahin, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç, Ankara İl Jandarma Komutanı Recep Yalçınkaya, şehit yakınları, muhtarlar ve diğer davetliler katıldı.

Vali Şahin, törende yaptığı konuşmada, binanın Mart ayında hizmete başladığını belirtti. Amirliğin 11 mahallede 146 bin vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak üzere 87 personelle görev yapacağını ifade eden Şahin, başkentte güvenlik ve asayiş hizmetlerinde çalışan tüm kolluk kuvvetlerine teşekkür etti. Şahin, sadece güvenlik değil, sağlık, turizm, eğitim ve spor gibi birçok alanda Ankara'yı daha iyi bir seviyeye taşımak için projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Ankara'nın çeşitli imkanlara sahip olması sebebiyle güvenlik açısından riskler taşıdığını vurgulayan Şahin, evden hırsızlık olaylarının Türkiye ortalamasının altında olduğunu, ancak bu rakamların bile kabul edilemez olduğunu söyledi. Şahin, Ankara'nın huzurlu bir şehir olmasında kolluk kuvvetlerinin büyük katkısı olduğunu belirtti.


Vali Şahin, dün İvedik Organize Sanayi'de gerçekleştirilen sahte gıda operasyonuna da değinerek, bu tür sahtekarlıkların vatana ihanetle eşdeğer olduğunu ifade etti. Operasyonda ele geçirilen ürünler hakkında bilgi veren Şahin, yaklaşık 97 milyon lira değerinde 298 ton sahte gıda ve 30 adet üretim makinesine el konulduğunu açıkladı.

Şahin şu bilgileri de paylaştı:


Ankaralıların sağlığına kasteden insanları affetmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Vali şahin, “Buradan tekrar ikaz ediyorum. Buna yeltenenler ayaklarını denk alsınlar." uyarısında bulundu.

Ayrıca, insan sağlığını tehdit edenlere yönelik bir başka operasyonda, değeri 40 milyon lira olan sahte diş malzemeleri ve diş protezlerinin ele geçirildiğini belirtti. Şahin, bu sahte malzemelerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, suçlular hakkında yasal işlemlerin başlatıldığını söyledi.


Son olarak, Mayıs ayında yapılan operasyonlarda 3 bin 724 kişinin yakalandığını belirten Vali Şahin, aranan şahıslara yönelik çalışmaların sonuçlarını paylaştı. 20 yıl ve üzeri hapis cezası olan 27 kişi, 10 yıl ve üzeri hapis cezası olan 91 kişi, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası olan 156 kişi, 5 yıla kadar hapis cezası olan 1169 kişi ve ifadeye yönelik olarak 2 bin 280 kişinin yakalandığını ve adli mercilere teslim edildiğini açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.