Üniversiteli motokurye Ata Emre'yi öldüren şüphelinin yaşı araştırılıyor

BALIKESİR'de, motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) yolunu kesip, bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün yaşı kimliğinde 17 olarak görünüyor. Ancak , Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi yaş tespiti için, topuk kanı ve hastane kayıtlarını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü de, E.Ö.'nün annesinin 2007'de doğum yaptığına dair bir kayda rastlamadı. Bu durumun E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğu yönündeki iddialarını destekler nitelikte olduğuna işaret eden Akman ailesinin avukatı İbrahim Erenci, kemik yaşının tespitinin zorunluluk olduğunu söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 16:15
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 16:50
Üniversiteli motokurye Ata Emre'yi öldüren şüphelinin yaşı araştırılıyor
DHA
Kaynak DHA

Balıkesir'de, üniversite öğrencisi ve motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ın (20) hayatını kaybettiği bıçaklama olayının ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayet zanlısı E.Ö.'nün (17) yaş tespitinin netleşmesi için geniş çaplı bir araştırma yapılmasına karar verdi.

Mahkeme, E.Ö.’nün doğum kayıtlarının ve topuk kanının incelenmesini istedi. Ancak, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen bilgiye göre, E.Ö.'nün annesinin 2007 yılında doğum yaptığına dair herhangi bir kayıt bulunamadı. Bu durum, Akman ailesinin avukatı İbrahim Erenci’nin E.Ö.'nün yaşının 18’den büyük olduğu yönündeki iddialarını güçlendirdi.

25 yerinden bıçakladı

11 Mayıs’ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokak’ta meydana gelen olayda, Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman sipariş teslimatı dönüşünde E.Ö. tarafından durdurularak 25 yerinden bıçaklandı.

Ağır yaralanan Akman, olay yerinde hayatını kaybetti.

Güvenlik kamerasına yansıyan cinayet kamuoyunda infiale yol açtı.

Güvenlik Kamerası Görüntüleri İnfiale Yol Açtı

Olay anı, yakındaki bir okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

 Görüntülerde, Ata Emre Akman'ın aldığı çok sayıda bıçak darbesiyle motosikletinin üzerine düştüğü görülüyor. 

Akman'ın ailesiyle birlikte bir hafta önce gittiği tatilden görüntüler de ortaya çıktı. Tatil görüntülerinde Akman’ın el salladığı, gitar çalıp, kız arkadaşıyla şarkı söylediği anlar  geride kaldı.


Saldırının ardından kaçan E.Ö., polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. E.Ö. ile onu sakladığı iddia edilen babası Orhan Ö. de yakalandı.


 İlk sorgulamanın ardından E.Ö. tutuklanırken, serbest bırakılan Orhan Ö. daha sonra tekrar gözaltına alınarak tutuklandı.

Babaya müebbet oğluna 24 yıl hapis istemi

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetle ilgili olarak hazırladığı ilk iddianamede, E.Ö. hakkında "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 18 ila 24 yıl hapis cezası talep etti. 


Ayrıca, "Silah taşımak" suçundan da 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. E.Ö.'nün babası Orhan Ö. hakkında da "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Baba Orhan Ö. azmettirici 

İddianameye göre, Orhan Ö. dini nikahla birlikte yaşadığı Sultan Durmaz'dan ayrıldıktan sonra onu sürekli rahatsız etti. Cezaevinde başka bir suçtan hükümlü olan Orhan Ö., 2 Mayıs’ta izinli olarak çıktığı cezaevinden Durmaz’ın evinin önüne gelerek tehditler savurdu. İddianamede, E.Ö.'nün Durmaz'ı öldürme talimatını babası Orhan Ö.'den aldığı belirtiliyor. Tanık ifadeleri de bu iddiaları doğruluyor. E.Ö.'nün, Orhan Ö.'nün cezaevinde olduğu dönemde herhangi bir eylemi bulunmazken, cezaevinden izinli çıktığı dönemde Durmaz’ın evine giderek Akman’ı öldürmesi, Orhan Ö.'nün azmettirici olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

Doğum kayıtları bulunamadı

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip zaptı düzenleyerek E.Ö.'nün doğum kayıtlarının ve topuk kanı örneğinin incelenmesini talep etti. Ancak Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, E.Ö.'nün topuk kanı numunesinin bulunmadığını ve annesinin 2007 doğumlu bir bebeğe ait kayıtlarının olmadığını bildirdi. Bu durum, E.Ö.’nün yaşının 18’den büyük olabileceği ihtimalini güçlendirdi.

Avukat Erenci’nin Kemik Yaşı Tespiti Talebi

Akman ailesinin gönüllü avukatı İbrahim Erenci, mahkemenin İl Sağlık Müdürlüğü’nden istediği belgelerin son derece önemli olduğunu vurguladı. E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğunu düşündüklerini belirten Erenci, kemik yaşı tespitinin artık zorunlu hale geldiğini ifade etti. Eğer kemik yaşı incelemesi yapılır ve E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğu yönünde adli tıp ya da tam teşekküllü hastane raporu alınırsa, E.Ö.'nün yargılamasında müebbet hapis veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilebileceğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.