Müsavat Dervişoğlu'ndan hububat açıklaması

Açıklanan hububat alım fiyatlarına tepki gösteren İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, "Enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı, dar gelirli vatandaşımızın sadece makarnayla karnını doyurduğu; etin, sütün cüzdan yaktığı bir memlekette; Bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir." ifadelerini kullandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 18:34
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 19:21
Müsavat Dervişoğlu'ndan hububat açıklaması
AK
Afife Kaya Editör

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat alım fiyatlarına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı, dar gelirli vatandaşımızın sadece makarnayla karnını doyurduğu; etin, sütün cüzdan yaktığı bir memlekette; Bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından sessizce açıklanan hububat alım fiyatlarını eleştirdi. Dervişoğlu, daha önce gıda fiyatlarının düşürülmesi ve çiftçilere destek için yapılması gerekenleri anlattığını hatırlatarak, bu fiyatların çiftçileri bitirmeye dönük bir adım olduğunu ifade etti.

"Dün gece adeta operasyon çeker gibi Tarım Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından sessizce hububat alım fiyatları açıklandı. Gördük ki çiftçimizi bitirmeye dönük bir adım daha atılmaktadır." diyen Dervişoğlu, enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı bir dönemde bu fiyatların açıklanmasının milletin aklıyla alay etmek olduğunu belirtti.

Dervişoğlu, tarım sektörünün stratejik önemine vurgu yaparak, çiftçilerin toprağa düşürdüğü teri hiçe saymanın bir ihanet olduğunu dile getirdi. "Derhal, bu yanlıştan dönün ve iki gün önce Gazi Meclisimizin çatısı altında yaptığımız öneriye kulak verin." çağrısında bulunan Dervişoğlu, çiftçilerin ve ülkenin geleceği için daha adil ve sürdürülebilir bir tarım politikasının benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.