Bakan Şimşek'ten Çevre ve Vergi Reformu çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayında kur korumalı mevduat için şirketlere verilen vergi avantajının sona ereceğini duyurdu. Ayrıca, karbon ayak izinin vergilendirilmesi gerektiğini ve tarımda orman alanlarının genişletilmesinin önemine değindi. Bakan Şimşek, bu adımların bütçe açığını düşürmeye ve iklim değişikliği ile mücadele etmeye yardımcı olacağını belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
07 Haziran 2024 21:16
GÜNCELLEME
07 Haziran 2024 21:26
Bakan Şimşek'ten Çevre ve Vergi Reformu çağrısı
AK
Afife Kaya Editör

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bomba gibi açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında kur korumalı mevduat için şirketlere verilen vergi avantajının artık yenilenmeyeceğini duyurdu. Ayrıca, karbon ayak izinin vergilendirilmesi gerektiğini ve tarımda orman alanlarının genişletilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Mehmet Şimşek, bütçe açığını 2025'ten itibaren yüzde 3'ün altına çekeceklerini belirtirken, küresel ısınmanın etkilerine de dikkat çekti. Küresel sıcaklığın 2050'ye kadar 3,2 derece artması durumunda, küresel gayri safi yurtiçi hasılanın büyük oranda düşeceğini ve açlık riskinin artacağını açıkladı.

"Fosil yakıt sübvansiyonlarının azaltılması ve karbon ayak izinin vergilendirilmesi kaçınılmaz hale geldi." diyen Şimşek, bu konuda tüm ülkelerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tarımda orman alanlarının genişletilmesinin doğaya ve insanlığa karşı bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.